Denis Šme je bil ob Nejcu Vidmarju med najzaslužnejšimi, da je Olimpija iz Fazanerije odnesla točko. Foto: www.alesfevzer.com
Denis Šme je bil ob Nejcu Vidmarju med najzaslužnejšimi, da je Olimpija iz Fazanerije odnesla točko. Foto: www.alesfevzer.com

Celje je proti Triglavu doma le remiziralo (2:2), Ljubljančani pa so točko prinesli z gostovanja v Murski Soboti (1:1). Dvoboj v Fazaneriji je postregel z dobrim nogometom. Tekma je bila dinamična in z veliko akcije, konkretnejša je bila Mura, ki je bila nevarnejša in dejavnejša, z agresivno igro pa je (oslabljeni) Olimpiji podobno kot v nedeljo Aluminij povzročala veliko težav.

Sorodna novica Olimpija proti razigrani Muri s težavami izvlekla točko

"Vemo, kakšne tekme se tukaj že vnaprej pričakujejo in točno taka je bila tudi ta. Težko delo nas je čakalo. Imeli smo precej zakrpano postavo, predvsem v zadnji liniji, kar je v tako kratkem času, v nekaj treningih, težko zakrpati. Večkrat bi morali zadržati žogo. V drugem polčasu je bilo malce boljše, prišli smo do nekih priložnosti, a še vedno premalo za zmago. Bili smo pod pritiskom, a smo zdržali. Na koncu smo lahko zadovoljni s točko. Moramo biti realni, več kot to si nismo zaslužili. Spet imamo točko naskoka in gremo dalje," je za Televizijo Slovenija po tekmi povedal Nejc Vidmar.

Olimpija preživela pekel Fazanerije
Sorodna novica Kosič: Mučili smo se, nismo bili mirni in ne potrpežljivi

Ljubljanski vratar je imel precej dela, bil pa je razpoložen in na koncu med najzaslužnejšimi, da so se zmaji iz Prekmurja vrnili neporaženi. Dino Skender je tokrat precej premešal postavo Olimpije, saj v obrambi ni mogel računati na Mirala Samardžića, letos najboljšega ljubljanskega branilca, in Mackyja Bagnacka, v napadu pa se je poznala odsotnost Stefana Savića. V začetni postavi je manjkal tudi Luka Menalo, ki je nekoliko načet po napornem ritmu. Tako sta v osrčju zadnje linije prvič skupaj začela Daniel Kamy, ki je dosegel prvi gol v zeleno-belem dresu, a naredil tudi kar nekaj napak, in Denis Šme, ki je bil med najboljšimi posamezniki gostujoče vrste.

Skender: Točka nam bo psihološko veliko pomenila

"Mogoče bo to za nas točka, ki bo bistvenega pomena"

"Vedeli smo, da je to vedno težko in neugodno gostovanje. Igrali smo tudi v spremenjeni postavi. Fantje so se maksimalno borili. Na trenutke je bilo zelo težko. Vsaka tekma je 'na nož'. Vidite, kakšni so rezultati. Ni več favoritov, ne avtsajderjev. Igra se na tri dni in ni pravila," je dejal Skender in za Val 202 dodal: "Mura je zelo neugoden nasprotnik in ne čudi me, da je osvojila pokal. To gostovanje je zelo zahtevno. Dali smo vse od sebe glede na izbor, ki smo ga imeli na voljo. Vsa čast obema ekipama. Oba vratarja sta bila razpoložena, pošten trud pa se nam je obrestoval. Točka je zelo pomembna, če nam že ni uspelo zmagati. Ima veliko težo tako v psihološkem smislu kot tudi položaja na lestvici. Mogoče bo to za nas točka, ki bo bistvenega pomena."

Šimundža: Točka proti Olimpiji je vedno dobra stvar

Šimundža: Točka proti Olimpiji je vedno dobra stvar

Mura je igrala v visokem ritmu in pokazala eno boljših predstav v tej sezoni. Priigrala si je nekaj zrelih priložnosti, a so bodisi bili gostitelji pri zaključkih premalo zbrani bodisi je uspešno posredovala ljubljanska obramba na čelu z Vidmarjem. Z videnim je bil razumljivo zadovoljen domači trener Ante Šimundža, manj pa z rezultatom: "Odigrali smo dobro tekmo. Točka proti Olimpiji je vedno dobra stvar, po drugi strani pa glede na prikazano mislim, da smo bili neprimerno boljši nasprotnik. Škoda, da tega nismo unovčili. Pomembno je, da smo na koncu zadržali neodločen rezultat. Kljub temu se v takšni tekmi lahko zgodi kakšna neprijetna zadeva in si na koncu kljub dobri igri brez vsega."

Sobočani, ki so letos osvojili pokal, so še vedno v igri za četrto mesto, peto pa so si že zagotovili. Za Aluminijem zdaj zaostajajo za dve točki in prav Kidričani v nedeljo prihajajo v Fazanerijo. Zatem črno-bele čaka še gostovanje v Sežani. Bolj bo zanimivo v boju za naslov. Olimpija v nedeljo gosti Sežano, Celjani gostujejo v Velenju, Maribor, ki s petimi točkami zaostanka za zmaji ohranja upe na naslov, pa pričakuje Domžale. V zadnjem krogu se bodo v sredo vijoličasti podali v Kidričevo, Celje in Olimpija pa se bosta pomerila med sabo.

Pogovori in analiza po koncu tekme Mura - Olimpija
Odzivi po tekmi Mura - Olimpija

35. krog, nedelja ob 18.00:
MURA - ALUMINIJ
Sodnik: Mihael Antič (Dekani)

TRIGLAV - BRAVO
Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Ob 20.15:
MARIBOR - DOMŽALE
Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)

OLIMPIJA - CB24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

RUDAR - CELJE
Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.


36. krog, sreda ob 18.00:
DOMŽALE - TRIGLAV

BRAVO - RUDAR

CB24 TABOR SEŽANA - MURA

Ob 20.45:
CELJE - OLIMPIJA
Prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

ALUMINIJ - MARIBOR

Lestvica:                              
OLIMPIJA         34 20  6  8  70:40  66
CELJE            34 18 11  5  70:34  65
MARIBOR          34 18  7  9  60:37  61
ALUMINIJ         34 16  6 12  56:43  54
MURA             34 13 13  8  51:40  52
BRAVO            34 12  9 13  45:51  45
TABOR SEŽANA     34 12  7 15  42:48  43
DOMŽALE          34 11  7 16  49:61  40
TRIGLAV          34  9  5 20  42:81  32
RUDAR            34  0 11 23  27:77  11