Dušan Kosič je glavni tvorec odličnih predstav Celja v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosič je glavni tvorec odličnih predstav Celja v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Celje, ki je po seriji štirih zmag remiziralo, je predtem šestkrat zapored premagalo Triglav. Na zadnjih petih medsebojnih obračunih so nogometaši Celja kranjsko mrežo zatresli kar 22-krat, ob tem pa niso prejeli zadetka. Vse tri preostale dvoboje v tej sezoni s Triglavom, ki ga (skoraj zagotovo) čaka boj za obstanek v Prvi ligi v dodatnih kvalifikacijah z Gorico, so zanesljivo dobili. V gosteh so slavili s 6:0 in 4:0, novembra pa so jih na stadionu Z'dežele ugnali s 4:0. Na najpomembnejši medsebojni tekmi letos pa jim je spodletelo.

Sorodna novica Celju ni uspelo streti Triglava: Kranjčani osvojili točko

Prejeli so dva poceni zadetka. V zaostanku so se znašli že v prvi minuti, ko so najnevarnejšega gostujočega nogometaša po prekinitvah Milana Milanovića slabo pokrili, ta pa je z glavo premagal Matjaža Rozmana. Po izenačenju v uvodnih sekundah drugega dela, ko je zadel joker s klopi Gašper Koritnik, so orli v 54. minuti lepo izigrali domačo obrambo. Aleš Mertelj je našel Žana Roglja, ki je prišel za hrbet zadnji celjski liniji in z diagonalnim strelom znova Triglav povedel v vodstvo. 64. minuta je tekla, ko so po kotu Kranjčani pozabili na Adnana Kadušića.

"Žal smo tekmo začeli z minus ena in smo takoj morali loviti. V zadnjih 20 minutah smo si priigrali res veliko priložnost, žal pa žoga ni hotela v mrežo. Želja je bila ogromna, a na koncu je tudi točka dobra. Pomembno je, da nismo izgubili in imamo še vedno vse v svojih rokah," je za Val 202 po tekmi povedal celjski vratar Rozman.

Vrhunci tekme Celje - Triglav z izjavami

Kosič: Poznala se nam je nervoza

"Če smo imeli na prejšnjih tekmah nekaj sreče in se nam je izšlo, se nam je tokrat poznala nervoza, da želimo oziroma moramo zmagati. Triglav se je izkazal za neugodnega nasprotnika. Dosegel je dva gola. Kasneje, ko smo se vrnili v igro, smo imeli kar nekaj lepih situacij, ki jih po navadi zaključimo z golom, tokrat pa nam ni uspelo," je za TV Slovenija dejal Kosič. Najlepšo priložnost je zapravil prvi celjski strelec Dario Vizinger, ki je v 86. minuti prišel sam pred Jalna Arka, toda meril je prek vrat.

Pogovor z Dušanom Kosičem dan po remiju proti Triglavu

"Javnost je pričakovala, da bomo glede na pretekle tekme s Triglavom učinkoviti in razigrani, a je šla tekma povsem v drugo smer. Mučili smo se, nismo bili mirni in ne potrpežljivi. Bolj je šla tekma h koncu, več težav smo imeli ravno v tej kakovosti rešitev. Kljub vsemu smo si priigrali celo vrsto nekih situacij, ki jih nismo dobro izkoristili," je za Val 202 razmišljal celjski trener. Vroče je bilo povsem ob koncu srečanja, ko je Mitja Lotrič podal v kazenski prostor, kjer je Milanović nespretno nastreljal svojo roko, toda po pravilih ni roke, če se igralcu žoga odbije v roko od njegovega telesa (vključno s stopalom) ali glave. Po burni reakciji domačih nogometašev je rdeči karton prejel Lotrič, najboljši celjski igralec v tej sezoni, ki bo tako manjkal v nedeljo na gostovanju pri odpisanem Rudarju.

Celjani imajo usodo še vedno v svojih nogah

Z dvema zmagama do naslova

Ob tem imajo Celjani še nekaj težav s poškodbami, vseeno pa imajo še vedno vse stvari v svojih rokah. Računica je jasna, dve zmagi jim prinašata prvi naslov državnega prvaka. Četudi Olimpija slavi v Murski Soboti in nato doma premaga Tabor, bi jih Celjani po številu točk z zmago na medsebojnem obračunu v zadnjem krogu ujeli in zaradi boljšega medsebojnega izida prehiteli.

"Če teh situacij ne izkoristiš, gre tekma lahko v drugo smer. Da ne govorim o prekinitvah, kjer smo vedeli, da so nevarni, pa nismo šli dovolj kakovostno v to. Potem se zgodba obrne. Verjetno so igralci še bolj žalostni, ker vedo, da lahko igrajo bolje. Gremo dalje, nič še ni končano. Četudi nam ne bo uspelo, nimam fantom česa zameriti. Želim samo to, da do konca oddelajo. Kar se tiče Mitjeve reakcije, mislim, da se zaveda, da je bila nepotrebna," je še povedal Kosič.

Odzivi po tekmah Celje - Triglav in Bravo - Maribor