Andres Vombergar bo spet igral v Olimpijinem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Andres Vombergar bo spet igral v Olimpijinem dresu. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Vombergar odločil triler v Mariboru: Olimpija blizu naslovu

V Argentini rojeni slovenski napadalec je februarja 2019 za približno milijon evrov odškodnine prestopil k ruskemu prvoligašu Ufi, kjer ni pustil večjega vtisa. Na 31 tekmah je dosegel le dva zadetka. Njegov letni zaslužek naj bi znašal 300 tisoč evrov.

"Nogometni klub Ufa se Andresu zahvaljuje za skupno delo in mu želi uspešno nadaljevanje kariere," so zapisali pri ruskem klubu, pri katerem igrata tudi Bojan Jokić in Lovro Bizjak.

25-letni Vombergar je za Olimpijo igral v celotni sezoni 2017/18 in v prvi polovici naslednje sezone. Na 34 uradnih tekmah je dosegel 15 golov, navijačem pa je najbolj ostal v spominu njegov zadetek 19. maja 2018 na derbiju v Mariboru (za zmago z 2:3) v 90. minuti, ki je odločil prvenstvo. Trener Igor Biščan ga je na tisti tekmi poslal v igro v 58. minuti.

Nogometaši Olimpije so letošnjo sezono začeli neposrečeno, po dveh odigranih tekmah so še brez zmage, dosegli pa so le en zadetek.

Zajc spet v italijanskem prvenstvu
Miha Zajc bo v novi sezoni igral v Serie A. Iz turškega Fenerbahčeja so sporočili, da bo 26-letni slovenski vezist kot posojeni nogometaš nosil dres Genoe, ki se je v pretekli sezoni za las izognila izpadu v drugo ligo. Zajc, ki ga Genoa lahko odkupi za tri milijone evrov, je v Italiji že igral; tri sezone je nosil dres Empolija, preden je pred dvema letoma podpisal za Fenerbahče, za katerega je odigral le 27 tekem.