Milorad Kosanović se je hitro poslovil od trenerskega stolčka v Olimpiji, ki ga bo začasno zasedel pomočnik Darko Karapetrović. Foto: Aleš Fevžer
Milorad Kosanović se je hitro poslovil od trenerskega stolčka v Olimpiji, ki ga bo začasno zasedel pomočnik Darko Karapetrović. Foto: Aleš Fevžer

63-letni Srb je postal trener Olimpije oktobra lani, a je z njo obtičal na sedmem mestu Prve lige TS, hkrati pa je izgubil polfinale pokala z Mariborom, s čimer so "zeleno-beli" ostali brez sodelovanja v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.

Poraz v Novem mestu kaplja čez rob
Po nedeljskem porazu s Krko v Novem mestu (1:0), na kateri je bil izključen tudi Kosanović, je Olimpija potegnila pričakovano potezo in se razšla s Kosanovićem, ki z vodenjem moštva ni navdušil ne z igro, ne z izidi in ne z izjavami ob igrišču. "Zeleno-beli" so izgubili tri od zadnjih štirih prvenstvenih tekem, premagali pa so le Luko Koper (1:0). Iz Stožic so sporočili, da bo Olimpijo po novem vodil dosedanji pomočnik trenerja Darko Karapetrović.

Nadaljuje se "proces optimizacije"
"S to potezo se nadaljujeta procesa reorganizacije in racionalizacije poslovanja Olimpije. Končni cilj je samovzdržna, stabilna Olimpija, ki bo poslovala v skladu z zmožnostmi in gradila pretežno na lastnemu kadru. Ker želimo še naprej, tako kot je bila praksa do sedaj, redno izpolnjevati svoje obveznosti, bomo nadaljevali proces optimizacije na vseh področjih. Verjamemo, da bodo posledice teh potez rezultirale v poslovno trdni in športno uspešni Olimpiji," so zapisali pri NK Olimpiji na klubski spletni strani.

Prepozno izpolnjena Udovičeva zahteva
Pred tremi tedni je po odločitvi predsednika in glavnega pokrovitelja kluba Izeta Rastoderja klub zapustil športni direktor Sašo Udovič, ki je zahteval od vodstva, da se zahvali Kosanoviću in prepusti imenovanje novega trenerja Udoviču. A kadrovska zmaga trenerja ni dolgo trajala, saj so trije zaporedni porazi v gosteh in javno izraženi protesti ljubljanskih navijačev prinesli logični korak - odhod Kosanovića iz Olimpije. Pod vodstvom Kosanovića so "zmaji" na 16 prvenstvenih tekmah samo petkrat zmagali, petkrat remizirali in kar šestkrat izgubili.

Kosanović ni več trener Olimpije
Kosanović ni več trener Olimpije