29 nogometašev mariborske članske ekipe je začelo priprave na spomladanski del sezone, ki že za uvod ponuja derbi z Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
29 nogometašev mariborske članske ekipe je začelo priprave na spomladanski del sezone, ki že za uvod ponuja derbi z Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Zahovič po prodaji Hotića ne načrtuje okrepitev

Maribor je danes začel priprave na spomladanski del prvenstva, ki se bo začetek 22. februarja, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala vodilna ekipa Prve lige Olimpija. Na srečanju z novinarji sta bila v ospredju Hotićev odhod (24-letni reprezentant Bosne in Hercegovine je podpisal triinpolletno pogodbo z zadnjeuvrščenim moštvom belgijskega prvenstva Cercle Bruggeem) in seveda vprašanje, ali bo državne prvake zapustil še kakšen nogometaš.

Zahovič: "Možnosti vedno obstajajo. Nogomet je specifičen posel, vsaka informacija preveč se lahko obrne v drugo smer. Klubi živijo od TV-pravic, pri nas žal tega denarja ni in dobre ponudbe je nemogoče zavračati.

Sorodna novica Maribor potrdil odhod Hotića v Belgijo

Pred nadaljevanjem sezone bo v moštvu očitno malo sprememb. Bo Mariboru zato lažje, bo ekipa hitreje uigrana kot poleti? “Ta proces je pri nas težji, specifičen zaradi Evrope, zaradi pritiska. Prizadevamo si za to, ampak je pomembno, da na razvojni poti ne mešamo ambicioznosti z realnostjo. Ambiciozni smo vedno, letvica je v Mariboru vedno postavljena zelo visoko, ampak realnost je nekaj drugega. Kadar se zgodi šport, moraš biti realen. Hočeš pa biti ambiciozen," poudarja Zahović.

V jesenskem delu je imel Maribor nekaj spodrsljajev, Olimpija je ušla za štiri točke. "Liga je fantastična, tukaj sta tudi Aluminij in Mura, Celje lahko vedno preseneti. Treba je biti osredotočen na vsako tekmo, obeta se zanimivo nadaljevanje," je novinarjem še povedal Zahović.