Zlatko Zahovič je v skopem pojasnilu zatrdil, da je problem v njemu, ne v vodstvu kluba, trenerjih ali igralcih.
Zlatko Zahovič je v skopem pojasnilu zatrdil, da je problem v njemu, ne v vodstvu kluba, trenerjih ali igralcih. "Problem je v meni." Foto: BoBo
Maribor na nogah zaradi odstopa Zahoviča
Zahovič naj bi po odstopu odšel na dopust

Edino pojasnilo, ki ga je zmogel je "Izčrpan sem, ker nogomet živi in ne samo dela".

Slovenski živelj je specifičen: nevoščljiv in nezaupljiv, hkrati pa pameten. Mnogo je takih, ki so njega prvega strokovnjaka na tem področju želeli učiti nogometnega posla. V skoraj 6 letih je v slovenskem nogometu postavil zelo visoke norme, za mnoge celo previsoke.

Po Milaniču šokiral še Zahovič
NK Maribor
je pod njim s trenerjem Darkom Milaničem osvojil devet lovorik, vijoličasti so napredovali v oblake, tako na športnem kot poslovnem področju. Zahovič je bil gonilna sila, vse stvari dela na polno. Takšen, neizprosen, samosvoj, je bil že kot igralec. Učilo ga je življenje, ki ga zna spremljati in v katerem želi imeti zadnjo besedo, takšen je bil tudi v športno-poslovni funkciji.

Ima izrazit navidezni dialog, a od svojega stališča ne odstopa. Nekaj nesoglasij je imel z nekdanjim trenerjem. V klub je iz Zagreba pripeljal Anteja Čačića, zadnji novi prišleki naj bi garderobo malo zamajali in malenkosti naj bi začele motiti ZZ Topa.

Ugibanja in iskanje vzroka za odhod
Pokroviteljem zmanjkuje denarja, slovenski nogometni trg je že precej prazen ali pa je največji slovenski menedžer samo izvedel slepilni manever, a to so le nedokazana dejstva.

Oče treh otrok je bil vseskozi v klubu, ukvarjal se je tudi s starši otrok, ki se nogometa učijo pod Kalvarijo. Ima izbrani krog svojih dolgoletnih prijateljev, ki ga cenijo in tudi on njih, drugo je neizprosen.

Navijači in župan: Zaho vrni se
Več sto navijačev se je v ponedeljek zvečer zbralo na južni tribuni Ljudskega vrta in mu izrazilo podporo in prošnja, da naj se po dopustu vrne v klub. Med drugim so bili vidni napisi: "Ni boga brez hudiča, ni Maribora brez Zahoviča". Navijači naj bi se zbirali in vztrajali vsako popoldne. Za vrnitev v klub je apeliral tudi novi župan Andrej Fištravec.

Težko je predpostavljati, da bi se Zahovič za Milaničem preselil v Gradec in da ima po odličnem opravljenem delu ponudbi Porta ali Benfice, da bi za Portugalce na širših balkanskih področjih opravljal skavtsko-ogledniško delo. Karkoli bo v prihodnje že počel Zlatko Zahovič: Zahovič je in bo ostal neponovljivi, eden in edini.

Maribor na nogah zaradi odstopa Zahoviča
Zahovič naj bi po odstopu odšel na dopust