Luka Zahović je v 39. minuti izenačil na 1:1. Foto: BoBo
Luka Zahović je v 39. minuti izenačil na 1:1. Foto: BoBo
Matjašič: Delitev točk je pravična
Za uvod remi Maribora in Zavrča

Zavrč je v Ljudskem vrtu pred približno 3.000 gledalci presenetljivo povedel v 10. minuti, ko je dolgo podajo Lovra Cveka Aleš Mejač s prsmi nespretno izbil do Jureta Matjašiča, ta pa je nato matiral Jasmina Handanovića. Mejača je v 32. minuti zamenjal Agim Ibraimi.

Zahović vrnil Maribor v igro
Napadi Maribora so obrodili sad v 39. minuti. Akcijo je začel Mitja Viler, ki je našel Daliborja Volaša, ta je poslal žogo pred vrata, kjer jo je Luka Zahović s konico nogometnega prsta pospravil v završko mrežo. Tik pred koncem polčasa bi Maribor lahko povedel, a je poskus Abela Giglija z glavo z bravurozno obrambo ustavil vratar Dominik Picak.

Jalovi napadi vijoličastih
V drugem polčasu je Maribor močno pritiskal za zmago, vendar se je Zavrč uspešno branil in se veselil prve točke v novi sezoni. Na drugi strani so bili Mariborčani z mislimi najbrž že pri sredini povratni tekmi 2. predkroga Lige prvakov proti Astani, ko bo treba pokazati precej več. Vijoličasti bodo v Kazahstanu branili prednost 1:0.

Dve tekmi prvega kroga bosta v soboto, dve pa še v nedeljo.

DRŽAVNO PRVENSTVO
PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 1. krog
MARIBOR - ZAVRČ 1:1 (1:1)
3.000; Zahović 39.; Matjašič 10.

Maribor: Handanović, Viler, Rajčević, Gigli, Mejač (32./Ibraimi), Filipović (77./Mendy), Bohar, Vršič (70./Sallalich), Kabha, Zahović, Volaš.

Zavrč: Picak, Cvek, Rogač, Polić, Matjašič (77./Škvorc), Antić, Zorko (65./Muslimović), Datković, Pihler, Novoselec, Glavica (76./Muženjak).

Sodnik: Bojan Mertik


Sobota ob 18.30:
RUDAR VELENJE - KRKA
Ob 20.15:
OLIMPIJA - GORICA
Nedelja ob 18.30:
KRŠKO - CELJE
Ob 20.15:
LUKA KOPER - DOMŽALE

Matjašič: Delitev točk je pravična
Za uvod remi Maribora in Zavrča