Zlatan Ibrahimović je novi
Zlatan Ibrahimović je novi "kralj" Pariza. "Kdo je sploh govoril o francoskem prvenstvu, preden je PSG uresničil svoje sanje?" je v svojem slogu svoj prihod komentiral kontroverzni švedski napadalec. Foto: EPA
Nogometaši Montpellierja
Nogometaši Montpellierja bodo le stežka ubranili naslov. Foto: Reuters

Montpellier je slavil svoj prvi naslov v zgodovini kluba, zdaj pa močno dvomijo, da ne bi klonili pod silno težo katarskih milijonov Paris SG-ja. "Četudi jih na igrišču premagamo, se bomo borili le za drugo mesto. So izven dosega," je priznal branilec Henri Bedimo, kontroverzni predsednik Montpellierja Louis Nicollin pa je dodal: "Moramo končati med prvimi tremi. Drugo mesto bi bilo idealno." Montpellier je izgubil prvega strelca prejšnje sezone Olivierja Girouda, ki je odšel k Arsenalu, pripeljal pa malo znana Emanuela Herrero in Daniela Congreja ter veliki francoski potencial Anthonyja Mournierja, ki naj bo zamenjal Girouda.

Kar 100 milijonov za nove okrepitve
PSG je "razmetal" okoli 100 milijonov evrov v letošnjem prestopnem roku in v svoje vrste pripeljal Milanova Thiaga Silvo in Zlatana Ibrahimovića ter Napolijevega hitronogega napadalca Ezequiela Lavezzija.

Jallet: Čudili smo se, kdo vse prihaja
"Ibra" je ob prihodu poudaril, da se je priključil "sanjskemu moštvu", o nakupu vseh teh zvezdnikov pa je dovolj pomenljiva tudi izjava novega kapetana PSG-ja Christopha Jalleta: "Malo čudno je bilo videti, kdo vse prihaja. Do zdaj smo jih bili vajeni gledati le na televiziji." PSG s trenerjem Carlom Ancelottijem seveda nima visokih ciljev le v francoskem prvenstvu, ampak si želi čim prej zasesti tudi mesto med evropsko elito. Do tam je pa še dolga ...

Prvič brez Lyona v Ligi prvakov po 12 letih
Tretjeuvrščeni Lille, prvak sezone 2010/11, je izgubil najboljšega igralca zadnjih dveh let Edena Hazarda (Chelsea), pripeljal pa Marvina Martina in Salomona Kalouja. "Nemogoče je zamenjati Edena, ampak na to smo bili pripravljeni. Ko odidejo veliki igralci, smo pripravljeni," je poudaril trener Rudi Garcia. Precej mirno so poletje preživeli pri Lyonu, kjer prvič po letu 2000 ne bodo igrali v Ligi prvakov.

Francosko prvenstvo
1. krog:


Petek ob 20.45:

MONTPELLIER - TOULOUSE

Sobota ob 21.00:
EVIAN - BORDEAUX
NANCY - BREST
NICE - AJACCIO
PARIS SG - LORIENT
RENNES - LYON
ST. ETIENNE - LILLE
SOCHAUX - BASTIA
TROYES - VALENCIENNES

Nedelja ob 21.00:
REIMS - MARSEILLE