Nogometaši PSG-ja lahko v letošnji sezoni osvojijo štiri lovorike. Eno imajo že pod streho. Foto: Reuters
Nogometaši PSG-ja lahko v letošnji sezoni osvojijo štiri lovorike. Eno imajo že pod streho. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je svoji ekipi tlakoval pot do zmage v ligaškem pokalu. Foto: Reuters

Za varovance Laurenta Blanca se je finalni dvoboj začel nadvse obetavno, saj so z golom Zlatana Ibrahimovića z enajstih metrov povedli z 1:0. Delo jim je bilo olajšano še z izključitvijo Sebastiana Squillacija, ki je v kazenskem prostoru podrl Ezequiela Lavezzija. Ibrahimović je do odmora v polno zadel še enkrat.

Tudi v drugem polčasu so bili nogometaši PSG-ja boljši nasprotnik, svojo premoč pa so kronali z zadetkoma Edinsona Cavanija v 80. minuti in v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Za Parižane je bila to prva od štirih možnih lovorik, ki jih lahko osvojijo v letošnji sezoni. V domačem pokalu bodo v finalu igrali proti Auxerru, ki igra v drugi ligi, sedem krogov pred koncem prvenstva so na prvem mestu v francoski ligi, medtem ko so v Ligi prvakov prišli do četrtfinala. Njihov nasprotnik bo Barcelona.

Finale francoskega ligaškega pokala:
Bastia - PSG 0:4 (0:2)
Ibrahimović 21./11-m, 41., Cavani 80., 90.
RK: Squilacci 20./Bastia

Bastia: Areola, Marange, Palmieri (68./Ayite), Modesto, Cioni, Squillaci, Gillet, Danic (22./Peybernes), Cahuzac, Boudebouz, Sio (81./Brandao).

PSG: Douchez, Maxwell, Silva, Aurier, Marquinhos, Rabiot (77./Cabaye), Pastore (72./Lucas), Matuidi, Verratti, Lavezzi (63./Cavani), Ibrahimović.

Sodnik: Benoit Bastien