Birmingham je konec septembra iz Ljudskega vrta odnesel celo kožo. Kako bo z Brago? Foto: Reuters
Birmingham je konec septembra iz Ljudskega vrta odnesel celo kožo. Kako bo z Brago? Foto: Reuters
Braga
Braga se je lani ustavila šele v finalu Evropske lige, ko je bil od nje v Dublinu z 1:0 boljši Porto. Foto: EPA

V Bruggeu in pred tremi tedni v Ljudskem vrtu, ko so gostili Birmingham, so vijoličasti ostali praznih rok. "Popravni izpit" proti finalistu tega tekmovanja iz prejšnje sezone, ki ima zmago iz Anglije (3:1) in poraz doma proti belgijskemu predstavniku (1:2), bo velik zalogaj, toda v taboru slovenskih prvakov so prepričani, da so mu lahko kos.

Prenos tekme Maribor - Braga si lahko ogledate na TVS 2 in MMC-jevem portalu (ogled je omogočen samo na računalnikih z IP-številkami iz Slovenije)!
Prenos iz Ljudskega vrta se bo v četrtek začel s studijskim delom ob 18.30.

Morali bodo biti natančni, poletni in živi
"Jasno je, da je pred nami zelo pomembna tekma in da so fantje temu primerno motivirani. Po tisti zadnji tekmi proti Birminghamu je sledil kratek odmor. V njej so se stvari močno spremenile. Moštvo je dobilo svežino, na treningih smo nekaj stvari popravili, tudi fantje so se psihično razbremenili, kar je bilo vidno že na prvenstveni tekmi v Domžalah," je na novinarski konferenci v Mariboru povedal trener Darko Milanič, ki je v soboto "pokvaril" praznovanje 90-letnice domžalskega kluba z zmago s 4:1.

"Čaka nas težka tekma, v kateri si, jasno, želimo priti do prvih točk. Zavedamo se, da igramo proti kakovostnemu moštvu, ki ima izkušnje, zna igrati obrambno, zna tudi zelo dobro preiti v napad, vendar bomo dali vse od sebe, da osvojimo prve točke," je še dodal Milanič (želi si, da bi bilo zelo mraz) in pojasnil izpostavitev dobre obrambne igre Brage: "To sem rekel zaradi tega, ker znajo Portugalci igrati zelo dobro v fazi branjenja. Tu mislim predvsem na njihovo zadnjo vrsto, ki pušča zelo malo zadetkov. Nisem želel reči, da se bodo prišli v Slovenijo branit, ampak to, da bomo morali biti izredno natančni, poletni, živi in napadati v globino, da bomo lahko nevarni."

Arghus: Nihče ne sme podcenjevati Maribora
Eden tistih, ki bo Braginim napadalcem (Portugalci bodo najbrž igrali z dvema nogometašema v konici napada) poskušal preprečiti dostop do domačega gola, bo branilec Arghus, ki priznava vlogo favorita tekmecu: "Prepričan sem, da je Braga favorit, toda nihče ne sme podcenjevati Maribora. V tujih medijih sem zasledil, da vsi mislijo, da bo to lahka tekma, ampak menim, da smo zelo dobro motivirani in gremo na zmago."

Željko Filipović je takole razkril mariborski načrt: "Zavedamo se, da moramo čim več več igrati, imeti žogo čim več v svoji posesti, ker vsaka ekipa, tudi Braga, trpi, ko nima žoge. Mi bomo skušali razviti svojo igro."

Sodili bodo Švicarji na čelu s Stephanom Studerjem.
Evropska liga
3. krog, četrtek ob 19.00
Skupina H:
MARIBOR - BRAGA
CLUB BRUGGE - BIRMINGHAM

Lestvica:                          
CLUB BRUGGE        2  2 0 0  4:1  6
BRAGA              2  1 0 1  4:3  3
BIRMINGHAM         2  1 0 1  3:4  3
MARIBOR            2  0 0 2  1:4  0