Marijana Pušnika bi utegnil zamenjati Milko Djurovski, sicer dober prijatelj Zlatka Zahoviča. Foto: RTV SLO
Marijana Pušnika bi utegnil zamenjati Milko Djurovski, sicer dober prijatelj Zlatka Zahoviča. Foto: RTV SLO
Tretja trenerska žrtev Pušnik

K slovesu Pušnika je očitno izdatno pripomogel poraz v zadnjem krogu državnega prvenstva, ko so vijoličasti v Domžalah kljub dvema igralcema več izgubili kar s 4:0. Njegov naslednik naj bi bil znan ta teden, najverjetneje že v četrtek.

Pušnik je vijolice prevzel maja 2006 in jih v lanski sezoni popeljal do 3. mesta v državnem prvenstvu. Pod njegovim vodstvom so Mariborčani v Pokalu Intertoto izločili Villarreal. Pušnik je bil do julija letos, ko je prišel Zlatko Zahovič, trener in športni direktor moštva iz Ljudskega vrta.

Pušniku vrata v klub vedno odprta
"V klubu smo prepričani, da to ni zadnje sodelovanje NK Maribor in Marijana Pušnika. Zaradi njegove profesionalnosti, človeških kvalitet in prijateljskega slovesa so mu vrata Ljudskega vrta vedno odprta. Zahvaljujemo se mu za izjemen prispevek k finančni stabilnosti kluba. Pod njegovim vodstvom je bil narejen prvi večji korak k novemu NK Mariboru, ki si ga vsi skupaj tako močno želimo," so med drugim v sporočilu za javnost zapisali v mariborskem klubu. Športni direktor kluba Zlatko Zahovič ni želel odgovarjati na dodatna vprašanja MMC-ja.

C. R.

Tretja trenerska žrtev Pušnik