V Zagrebu je bil turoben večer - na tribunah je bila le peščica gledalcev, pa še ti so videli poraz svojih ljubljencev. Foto: EPA
V Zagrebu je bil turoben večer - na tribunah je bila le peščica gledalcev, pa še ti so videli poraz svojih ljubljencev. Foto: EPA
Zdravko Mamić
Kontroverzni Zdravko Mamić je eden izmed razlogov, da BBB bojkotirajo tekme.

To je najslabši obisk katere koli tekme v najelitnejšem evropskem nogometnem tekmovanju v zadnjih desetih letih. Zagrebčani so "popravili" številko s tekme Maccabi Haifa - Bayer Leverkusen, ki je 1. oktobra 2002 privabila 5.000 gledalcev. Tekma je bila odigrana na Cipru.
Od uvedbe Lige prvakov leta 1992 sta bili slabše obiskani le tekmi Košice - Feyenoord (2.662 gledalcev; 1997) in Aalborg - Porto (3.950 gledalcev; 1995).

Tudi nogometaše Dinama, ki so v zadnjem krogu kvalifikacij izločili Maribor, bolj kot poraz proti Portu peče slaba podpora s tribun. "Ne vem, ali je Liga prvakov predraga za Zagreb, ne poznam razlogov za tako mizeren obisk, dejstvo pa je, da je meni in igralcem žal, ker na odprtju Lige prvakov na našem stadionu nismo imeli prave podpore," je bil razočaran trener Dinama Ante Čačić, ki je doživel prvi poraz na klopi Dinama v 34 tekmah. Cene vstopnic so se gibale med 25 in 50 evri.

V Zagrebu že dalj časa traja spor med izvršnim direktorjem Dinama Zdravkom Mamićem in najzvestejšimi navijači Bad Blue Boysi, ki bojkotirajo domače tekme kluba in zahtevajo njegov odstop. Dinamo, ki že leta kraljuje v hrvaškem prvenstvu, je lansko Ligo prvakov končal z rekordno negativno razliko v golih 3:22. Očitno so navijači ocenili, da letošnja ekipa kljub manj atraktivnim nasprotnikom nima nikakršnih možnosti.

Pred tekmo so sicer napovedovali, da bo tekmo obiskalo okoli 20.000 navijačev in da so prodali 12.000 paketov za vse tri tekme.

Najslabše obiskane tekme v zadnjem desetletju:
1. Dinamo Zagreb - Porto (Zagreb), 4.683 gledalcev
2. Maccabi Haiga - Bayer Leverkusen (Nikozija), 5.000 gledalcev
3. Juventus - BATE Borisov (Torino), 5.753
4. Otelul Galati - Basel (Bukarešta), 5.787
5. Panathinaikos - Stuttgart (Atene), 6.000 gledalcev