Aleksander Rajčević je v 95. minuti zadel za zmago Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Aleksander Rajčević je v 95. minuti zadel za zmago Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Na šišenskem stadionu ŽAK so gledalci spremljali izjemno napeto tekmo. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Maribor v sodnikovem dodatku od 1:2 do 3:2

Na ljubljanskem stadionu ŽAK v Spodnji Šiški so prvi zadeli gostitelji, potem ko so si Mariborčani privoščili napako v obrambi. Anis Jašaragić je podal pred vrata, kjer je s silovitim strelom pod prečko vratarja Aljaža Cotmana premagal Mustafa Nukić. Veselje domače zasedbe se še ni povsem pomirilo, ko je bil rezultat že izenačen.

Po hitri akciji je z razdalje krasno zadel Jasmin Mešanović. Hip zatem bi Mariborčanom skoraj uspel preobrat, po predložku iz kota je Luka Uskoković z glavo žogo poslal v vratnico. Vseeno ekipi na odmor nista odšli izenačeni, za to je po dobre pol ure igre poskrbel Jašaragić.

19-letni bočni napadalec je najprej spretno preigral Aleksa Pihlerja, nato pa z izjemnim strelom "snel pajčevino" s stičišča vratnice in prečke Cotmanovega gola. Prekrasen zadetek za 2:1!

Santos izenačil v 91. minuti
V nadaljevanju je Maribor tako rekoč vseskozi napadal in pritiskal na zadnjo vrsto Ljubljančanov, a so ti vse poskuse državnega podprvaka uspešno odbijali – še posebej je blestel vratar Igor Vekič, ki je nekajkrat uprizoril fantastične obrambe. Ko je že kazalo, da bo Bravu uspel zgodovinski podvig, pa je nasprotnik izid vendarle izenačil. Po predložku iz kota je do odbite žoge prišel Felipe Santos, ki je žogo poslal v mrežo za 2:2. Vekič je bil povsem brez moči.

Rajčević zadel za zmago!
Nogometaši Brava, ki so se do prejetega Santosovega zadetka držali zelo dobro, so nato v sodnikovem dodatku popustili, nezbranost pa so vijoličasti izkoristili, v 95. minuti so v zadnji akciji na tekmi dosegli zmagoviti zadetek. Po predložku iz kota je iz neposredne bližine z glavo zadel Aleksander Rajčević. Ljubljančanom je zmanjkalo časa, glavni sodnik Marko Podgoršek je hip zatem le še odpiskal konec napetega obračuna.

Pokal Slovenije, osmina finala:
Bravo - MARIBOR 2:3 (2:1)
900; Nukić 29., Jašaragić 36.; Mešanović 30., Santos 91., Rajčević 95.

Bravo: Vekič, Trontelj, Salaj, Žinko, Piskule, Piskule (71./Huč), Agboyi, Jugovar, Đajić, Jašaragić (55./Križan), Nukić (87./Zemljak).

NK Maribor: Cotman, Pihler, Rajčević, Uskoković, Viler, Dervišević, Vrhovec (74./Ahmedi), Bajde (59./Hotić), Vršič (82./F. Santos), Mešanović, Zahović.

Sodnik: Marko Podgoršek (Duplje)


MURA - Rudar Velenje 1:0 (0:0)
900; Bobičanec 84.

Ivančna Gorica - DOMŽALE 0:3 (0:2)
200; Vuk 6., Ibričić 37., Belima 69.

KOPER - Nafta 1903 2:0 (0:0)
300; Vrdoljak 68., Novinič 80./ag

Koper: Grlj, Opara, Vrdoljak, Fatić, Glavaš, Tomić, Hadžić, Štromajer (90./Agić), Petrović, Bukara (60./Verunica), Kovačević (93./Cvek).

Nafta 1903: Valentić, Šeruga, Grabant (46./Vinko), Oštrek, Ploj (46./Roginić), Novinić, Zeljko, Prahić, Cekovski, Cvrtila, Vaš (74./Paku).

Sodnik: Bojan Tkalčič (Maribor)


Sreda, 19. septembra, ob 15.30:
BRDA - GORICA

Ob 18.00:
KOROTAN PREVALJE - ALUMINIJ

Ob 19.00:
CELJE - KRŠKO


Četrtek, 20. septembra, ob 18.00:
OLIMPIJA - TRIGLAV

Maribor v sodnikovem dodatku od 1:2 do 3:2