Claudiu Ranieriju ni uspelo popeljati Fulhama iz krize. Foto: Reuters
Claudiu Ranieriju ni uspelo popeljati Fulhama iz krize. Foto: Reuters

V sredo je bil Southampton boljši z 2:0 na izjemno pomembni tekmi za obstanek. Trener bo zdaj do konca sezone Scott Parker. Za angleško izbrano vrsto je odigral 18 tekem. V karieri je odigral več kot 600 tekem na visoki ravni, bil je član Charltona, Chelseaja, Newcastla, West Hama in Tottenhama. 38-letni Parker je športno pot končal junija 2017 pri Fulhamu.

67-letni italijanski strateg je leta 2016 popeljal Leicester do senzacionalnega naslova prvaka. Pri Fulhamu so novembra iskali zamenjavo za Slavišo Jokanovića, ki je zelo slabo začel sezono. Ranieri je uspešno debitiral, premagal je Southampton s 3:2, nato pa je sledil niz enajstih zaporednih porazov. Še najbolj nepričakovan je bil poraz v 3. krogu Pokala FA proti tretjeligašu Oldhamu na Craven Corttageu.

"Po današnjem pogovoru se je Claudio Ranieri strinjal, da je zamenjava trenerja najboljša mogoča poteza. Claudio je odločitev sprejel kot pravi gospod, zavedati pa se moramo, da ni edini krivec za položaj, v katerem smo se znašli," je sporočil predsednik kluba Shahid Khan.

Do konca Premier lige je le še deset krogov in zelo verjetno se bo Fulham znova preselil v Championship. Razpored marca je zares neugoden (Chelsea, Leicester, Liverpool in Man. City).