Izet Rastoder noče niti slišati za ponudbo Milana Mandarića. Foto: www.alesfevzer.com
Izet Rastoder noče niti slišati za ponudbo Milana Mandarića. Foto: www.alesfevzer.com

Kot pravi Rastoder, ki dokumenta ni skrival, ne gre za ponudbo, kjer bi danes prejel tri milijone evrov, ampak za tri obroke (1.000.000 evrov takoj ob podpisu pogodbe; 1.000.000 evrov v enem letu od podpisa pogodbe; 1.000.000 evrov pa od prodaje igralcev, pri čemer se od zneskov prodaje najprej poplača terjatev do Izeta Rastoderja). Prevzem ne zagotavlja obstanka Olimpije na zdajšnji ravni, saj je del plačila vezan prav na prodajo igralcev, zato takšne ponudbe sploh ne more sprejeti.

Rastoder: Na ta način lahko dam ponudbo za Barcelono
"Na ta način lahko dam ponudbo za Barcelono. Plačam določen znesek, potem pa prodam nogometaše in poplačam razliko," je bil neposreden Rastoder, ki pravi, da v klubu s prodajo igralcev lahko zaslužijo sami. V ospredju je seveda kakovostna ekipa.

Jasno je, da Mandarić osebno s klubom ne bo upravljal, in Rastoder, ki je Ljubljani vrnil ta obubožani kolektiv, meni, da skušajo klub na ta način prevzeti nekateri nekdanji slovenski reprezentanti.

V Kopru imajo že slabe izkušnje z Mandarićem
Mandarić je pred leti že vlagal v kolektiv iz Kopra, kjer je klub sprva res saniral finančno stanje, ko pa je Mandarić odhajal, mu je Koper ostal dolžan 1,3 milijona evrov. Koprčani dolg, ta se je prepolovil, odplačujejo dolgoročno.
Rastoder zaupa Ačimoviću
Ponudba je bila poslana v vednost tudi predsedniku Nogometne zveze Slovenije Aleksandru Čeferinu, ki v ničemer ni povezan s to tematiko. Pred zadnjo tekmo v Celju so se razširile tudi govorice o zamenjavi trenerja Darka Karapetrovića. "Zelo zaupam športnemu direktorju našega kluba, Miletu Ačimoviću, ki odlično vodi klub. Takšne govorice imajo lahko samo en namen – destabilizirati moštvo pred pomembno tekmo," je pojasnil Rastoder.