Raul Garcia je dosegel izjemno pomemben zadetek v gosteh. Foto: EPA
Raul Garcia je dosegel izjemno pomemben zadetek v gosteh. Foto: EPA
James Rodriguez
Najboljši strelec svetovnega prvenstva v Braziliji James Rodriguez je zadel že na prvi uradni tekmi na stadionu Santiago Bernabeu. Foto: EPA
Diego Simeone in Carlo Ancelotti
Diego Simeone je bil po koncu srečanja bolj zadovoljen od Carla Ancelottija. Foto: EPA
Garcia izničil zadetek Jamesa Rodrigueza

Real in mestni tekmec Atletico razšla brez zmagovalca (1:1).

Jan Oblak, ki je v soboto debitiral za Atletico in ohranil mrežo nedotaknjeno, je sedel na klopi. V vrata naj bi stopil že na petkovi povratni tekmi na stadionu Vicente Calderon.
Atletico bolj nevaren v prvem delu
Kraljevi klub je imel veliko večjo posest žoge (70:30), a prvo pravo priložnost so imeli gostje. Po četrt ure igre je Mario Mandžukić, ki je poleti prestopil iz münchenskega Bayerna, z volejem ogrel dlani Ikerja Casillasa. Vratar Reala je imel že več dela v 17. minuti, ko po napaki Sergia Ramosa na desni strani ušel Saul Niguez, a ni dovolj natančno meril. "Mandžo" je imel novo priložnost v 33. minuti, vendar je streljal preveč po sredini vrat.

Real ni imel izrazitih priložnosti v prvem polčasu, Cristiano Ronaldo je bil neviden. Ob odmoru je ostzal v garderobi, vstopil je James Rodriguez.
Kroos zapravil veliko priložnost
Po uri igri sta se za žogo borila Mandžukić in Sergio Ramos. Španski branilec je Hrvata z roko udaril v obraz, sodnik Javier Estrada Fernandez pa je obema pokazal rumeni karton. V 69. minuti je imel izjemno priložnost Toni Kroos. Gareth Bale je izvedel prosti strel, vratar Miguel Angel Moya je žogo odbil, nemški vezist pa jo je presenečen poslal visoko prek vrat.

James iznajdljiv v gneči
Gostitelji so povedli v 81. minuti, ko je Daniel Carvajal v kazenskem prostoru našel Karima Benzemaja. Diego Godin je uspel blokirati strel francoskega napadalca, a se je žoga odbila do Jamesa Rodrigueza. Najboljši strelec svetovnega prvenstva jo je z desetih metrov poslal v mrežo.
Osamljeni Raul Garcia izenačil
Atletico je nato pritisnil. Že v naslednji akciji je Casillas odbil nevaren strel Kokeja. Dve minuti pred koncem je obramba Reala po kotu popolnoma pozabila na Raula Garcio, ki je spretno reagiral pred Casillasom in žogo z desnico poslal v mrežo.
V petek ob 22.30 se obeta zelo napeta povratna tekma finalistov Lige prvakov.

Španski superpokal, prva tekma:
REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1:1 (0:0)
James Rodriguez 81.; Raul Garcia 88.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos , Marcelo, Kroos, Xabi Alonso , Bale, Modrić ( 78./di Maria), Ronaldo ( 46./James Rodriguez), Benzema.

Atletico Madrid: Moya, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira ( 63./Ansaldi), Gabi, Suarez , Koke , Saul Niguez ( 57./Griezmann), Raul Garcia , Mandžukić ( 78./Raul Jimenez).

Sodnik: Javier Estrada Fernandez

Garcia izničil zadetek Jamesa Rodrigueza