Diego Milito je postavil končni izid srečanja. Inter tako sezono končuje z lovoriko. Foto: Reuters
Diego Milito je postavil končni izid srečanja. Inter tako sezono končuje z lovoriko. Foto: Reuters
Samuel Eto'o, Lucio
Samuel Eto'o je kaznoval dve napaki Palermove obrambe. Foto: Reuters
Inter s pokalno lovoriko rešil sezono

Inter je tako le sklenil sezono z lovoriko. Lani so črno-modri osvojili trojček, saj so bili najboljši tako v državnem prvenstvu, pokalu in tudi v Ligi prvakov. Junak rimskega finala je bil nedvomno Eto'o, ki je v mrežo Palerma pospravil dve žogi.

Dvakrat zablestela naveza Eto'o-Sneijder
Kamerunski napadalec je prvič uspešen v 26. minuti. Sicilijanci so si privoščili veliko napako v obrambi. Najprej so zapravili žogo v vezni liniji, potem pa povsem pozabili na Eto'oja. Wesley Sneijder je podal, Kamerunec je ostal sam na levi strani in brez težav premagal Salvatoreja Siriguja.

V drugem polčasu so si varovanci Delija Rossija privoščili novo napako v zadnji liniji. Tudi to pot so po nepotrebnem izgubili žogo na sredini. Znova se je s podajo izkazal Sneijder. Nizozemski vezist je zaposlil Eto'oja na desni strani, ta pa je z lepim strelom ob vratnici zadel malo mrežico.

Munoz vlil nekaj upanja Palermu
Žarek upanja je za Palermo posvetil v 88. minuti. Žoga je Federicu Balzarettiju sicer že ušla preko črte v avt, a so sodniki to spregledali. Italijanski reprezentant v majici Palerma je podal pred vrata, kjer je z glavo razčistil osrednji branilec Interja Andrea Ranocchia in poslal žogo v kot. Izvajal je kapetan Palerma Fabrizio Miccoli, milanska obramba pa je v kazenskem prostoru pozabila na Ezequiela Munoza, ki je poslal žogo za hrbet Julia Cesarja.

Tri minute pozneje si je mladi argentinski branilec prislužil še drugi rumeni karton in predčasno pot z igrišča. Prosti strel je z nekaj več kot 20 metrov mojstrsko izvedel Eto'o, a mu je tretji zadetek preprečila prečka. Zmago Interja je potrdil Diego Milito, ki je šele v 87. minuti vstopil v igro. Še en rezervist Goran Pandev je na levi strani dobil boj za žogo z Mattio Cassanijem in pred vrati našel samega Milita, ki je brez težav zabil za 3:1.

Od slovenskih nogometašev pri Palermu je nastopil le Josip Iličić, ki je igral vso tekmo. Armin Bačinović zaradi kartonov ni imel pravice nastopa, Jasmina Kurtića in Siniše Andželkovića pa ni bilo v postavi moštva.

ITALIJANSKI POKAL, Finale, Rim:
INTER
- Palermo 3:1 (1:0)
Eto'o 26., 76., Milito 92.; Munoz 88.
RK: Munoz 91./Palermo

Inter:
Julio Cesar, Nagatomo, Lucio, Ranocchia, Chivu, Motta (83./Mariga),
Zanetti, Stanković, Sneijder (87./Milito), Eto'o, Pazzini (61./Pandev).

Palermo: Sirigu, Cassani, Munoz, Goian (24./Carrozzieri), Balzaretti, Miglia-
ccio, Acquah (55./Miccoli), Nocerino, Iličić, Pastore, Hernandez (78./Pinilla).

Sodnik: Emidio Morganti

Bačinović zaradi kartonov ni igral. Andželkovića in Kurtića (vsi Palermo) ni bilo v kadru.

Inter s pokalno lovoriko rešil sezono