Maribor je pred dvema mesecema po dobri igri v Rimu izgubil z 1:0. Edini zadetek je v 62. minuti dosegel Ederson. Foto: Reuters
Maribor je pred dvema mesecema po dobri igri v Rimu izgubil z 1:0. Edini zadetek je v 62. minuti dosegel Ederson. Foto: Reuters
Pred Mariborčani še zadnja evropska tekma letos
Milanič, Ibraimi in Potokar pred tekmo proti Laziu



Na voljo je še 400 vstopnic. Prostih je še nekaj mest na zahodni in severni tribuni. Cena je 25 evrov in 15 evrov za mladostnike do 15. leta.

V prvem delu sezone kar 35 tekem
Vijoličasti so imeli izjemno naporno poletje in jesen. Če štejemo obračun z Laziem in zaostalo tekmo v nedeljo proti velenjskemu Rudarju, bodo Mariborčani v prvem delu odigrali kar 35 tekem, od tega 12 v evropskem tekmovanju. V povprečju so igrali kar vsak četrti dan. "Ritem je res naporen, toda mi smo profesionalci. Pripravljamo se na vsako tekmo posebej. Takoj po odigrani tekmi pozabimo, kaj se je zgodilo, in takoj misli usmerimo na naslednjo tekmo," je povedal branilec Nejc Potokar. Agim Ibraimi se ne boji utrujenosti: "Ni skrbi, da ne bi za četrtek in nedeljo našli dodatnih moči za novi zmagi. Motivacije ne manjka."

V Evropski ligi Mariborčani doma še nepremagani
"Motivov je ogromno," pravi trener Maribora Darko Milanič. "Do četrtka imamo čas, da si naberemo novih moči in energije ter da pokažemo igro z evropskih tekem doma." V tej sezoni Maribor v Evropski ligi pred domačimi gledalci še ni izgubil. Milanič ne bo mogel računati na kaznovanega Aleša Mejača (rdeči karton) ter poškodovana Martina Mileca in Mitjo Vilerja.

Lazio z rezervno postavo
Serijskim slovenskim prvakom bo delo vsaj malce olajšano, saj Lazio ne bo igral z najmočnejšo postavo. Rimljani so si namreč napredovanje že zagotovili. Trener Vladimir Petković bo najverjetneje odpočil nosilce igre, zagotovo pa v Ljudskem vrtu zaradi zdravstvenih težav ne bo Cristiana Brocchija, Maura Zarateja, Andrea Diasa, Tommasa Rocchia in najboljšega strelca sinje modrih v tej sezoni Miroslava Kloseja.

Tudi 200 gostujočih navijačev
V Ljudski vrt naj bi prišlo tudi 200 gostujočih navijačev, ki so etiketirani kot skrajni desničarji. Rimski navijači so bili v Ljudskem vrtu že letos, ko so v kvalifikacijah za Evropsko ligo igrali z Muro. Takrat incidentov ni bilo.

6. KROG, skupina J

Četrtek ob 21.05:

MARIBOR - LAZIO (prenos na TVS 2/MMC)

TOTTENHAM - PANATHINAIKOS

Lestvica:                         
LAZIO *           5  2 3 0  5:1  9
TOTTENHAM         5  1 4 0  5:3  7
PANATHINAIKOS     5  1 2 2  3:8  5
MARIBOR           5  1 1 3  5:6  4
           * - v 1/16-finala      
Pred Mariborčani še zadnja evropska tekma letos
Milanič, Ibraimi in Potokar pred tekmo proti Laziu