Emil Forsberg in Timo Werner sta najboljša strelca Leipziga. Foto: EPA
Emil Forsberg in Timo Werner sta najboljša strelca Leipziga. Foto: EPA
Ralph Hasenhüttl
Nekdanji odlični napadalec Ralph Hasenhüttl je v zadnjem desetletju vodil Unterhaching, Aalen in Ingolstadt, zdaj pa je stopil na veliko sceno. Foto: EPA
RB Leipzig na vrhu Bundeslige ujel Bayern

Red Bull je štartal veliki projekt v Leipzigu z ustanovitvijo kluba 19. maja 2009. Iz pete lige so zelo hitro prišli med elito. Klub se uradno imenuje "RasenBallsport" Leipzig, saj imena pokrovitelja ne sme biti v imenu kluba. Predlani so v drugi ligi zasedli peto mesto, lani pa jih je prehitel le Freiburg. Navijači v Nemčiji ne marajo tega kluba, saj nima tradicije in velja za umetnega.

Ralph Hassenhüttl, ki je spisal izjemno zgodbo v Ingolstadtu, je na trenerski klopi zamenjal Ralfa Rangnicka, ki zdaj opravlja vlogo športnega direktorja in ne več dvojne funkcije.

"Odigranih je šele deset krogov, zato trenutno drugo mesto nima velikega pomena. Ne zagotavlja nam nastopa na evropskih tekmovanjih. Seveda smo ponosni na število točk, vse smo si prigarali. Če si pri vrhu lestvice, je vzdušje odlično in delo poteka nemoteno. Čaka nas še zelo dolga pot do konca sezone," je poudaril 49-letni avstrijski strokovnjak, ki ne pozna poraza v letošnji sezoni.

42.500 gledalcev je napolnilo Red Bull Areno, ki je postala premajhna. Lastnik Dietrich Mateschitz zato načrtuje gradnjo novega stadiona za 70.000 gledalcev na obrobju mesta.

Hoeness pričakuje, da bo Mateschitz pristavil še kakšen milijon
V Münchnu se dobro zavedajo, da je Leipzig zelo nevaren. "Moram priznati, da je Red Bull Leipzig postal zelo resen tekmec. Kolikor poznam lastnika Mateschitza, bi lahko v zimskem premoru pristavil še kakšen milijon zraven za okrepitve. Leipzig je na začetku sezone odlično izkoristil prednost, ker ne igra v evropskih tekmovanjih. Mi imamo izjemno naporen ritem, njihovi igralci pa med tednom lahko ležijo na kavču," je poudaril Uli Hoeness, ki bo 25. novembra znova postal predsednik Bayerna, saj je edini kandidat, ima pa tudi veliko podporo v klubu.
Čez dva tedna že pred Bayernom?
Čez deset dni bo Leipzig gostoval na BayAreni v Leverkusnu. Če bodo rdeči biki zmagali, se lahko povzpnejo na prvo mesto. V soboto, 19. novembra, je namreč na sporedu veliki derbi Bundeslige. Bayern bo skušal prvo mesto ubraniti na stadionu Westfalen v Dortmundu.

RB Leipzig na vrhu Bundeslige ujel Bayern