Za Lyon je Alexandre Lacazette od sezone 2009/10 odigral 275 tekem in dosegel 129 golov. Foto: Reuters
Za Lyon je Alexandre Lacazette od sezone 2009/10 odigral 275 tekem in dosegel 129 golov. Foto: Reuters

Odlični napadalec, ki je bil rojen v Lyonu, sicer pa ima korenine na Guadeloupu, je z londonskim velikanom podpisal petletno pogodbo. Francoski reprezentant – v izbrani vrsti je zbral 11 nastopov in zabil en gol – je vso kariero igral za Lyon, v pretekli sezoni pa je bil z 28 goli drugi strelec v Ligue 1 za članom PSG-ja Edinsonom Cavanijem, ki je bil uspešen 35-krat.

Odškodnina 53 milijonov evrov, ki se z vsemi dodatki lahko povzpne tudi do 60 milijonov, je najvišja v zgodovini Arsenala, ki je do zdaj največ odštel za Mesuta Özila. Nemec se je leta 2013 iz Real Madrida preselil za okoli 50 milijonov evrov. To je tudi rekordna prodaja Lyona. Za Lacazetta je veliko zanimanja pokazal Atletico Madrid, ki pa poleti ne sme registrirati novih igralcev.

"Zelo smo veseli, da se nam je pridružil Alexandre. Že leta dokazuje, da lahko trese mreže in je izjemno učinkovit v sklepnih delih. Ob tem je zelo dobro tehnično podkovan in ima močen značaj. Torej, to je fant, ki za nas pomeni veliko okrepitev in nam bo pomagal pri izzivih v letošnji sezoni," je povedal Arsene Wenger.