Kyle Walker se veseli sodelovanja s Pepom Guardiolo. Foto: Reuters
Kyle Walker se veseli sodelovanja s Pepom Guardiolo. Foto: Reuters

Bonusi v pogodbi naj bi nanesli še najmanj pet milijonov več, tako da je skupna vrednost selitve iz Londona v Manchester kar 57 milijonov evrov. To je rekord v angleškem nogometu, kar zadeva branilce.

27-letni Walker, ki je prejšnji prestop leta 2009 opravil za devet milijonov funtov, ko se je preselil iz Sheffielda k Tottenhamu, je presegel mejo 50 milijonov funtov, ki jo je za Brazilca Davida Luiza leta 2014 plačal Chelsea.

"Veselim se, da bom član Cityja. Komaj čakam, da začnem igrati. Pep Guardiola je eden najboljših trenerjev in verjamem, da mi bo pomagal igro dvigniti na še višjo raven," je poudaril Walker, ki se bo novim soigralcem pridužil že v ponedeljek, ko bodo odpotovali na turnejo v ZDA. Nosil bo dres s številko dve.

Angleški reprezentant je na White Hart Lanu preživel zadnjih osem sezon. Zbral je 183 nastopov in štiri gole, v tem času je bil tudi 27-krat v angleški izbrani vrsti.

Walker je za City tretja okrepitev pred novo sezono, potem ko so pri sinjemodrih že podpisali pogodbi z vezistom Bernardom Silvo in vratarjem Edersonom Moraesom.
Mladi Chalobah iz Chelseja v Watford
Mladi angleški reprezentant Nathaniel Chalobah je zamenjal delodajalca, iz Chelseja se je preselil k Watfordu. Višine odškodnine kluba nista razkrila, 22-letni vezist, ki se dobro znajde tudi v obrambi, je podpisal petletno pogodbo. Chalobah se tako vrača h klubu, pri katerem je odigral sezono 2012/13 kot posojeni nogometaš pri Watfordu. V novem klubu naj bi tedensko zaslužil 68.000 evrov. Za Chelsea je v zadnji sezoni odigral deset tekem.