Slovenski reprezentanti so razočarani nad odločitvijo Kevina Kampla, ki na naslednjih tekmah proti Slovaški in Angliji ne bo nastopil. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Slovenski reprezentanti so razočarani nad odločitvijo Kevina Kampla, ki na naslednjih tekmah proti Slovaški in Angliji ne bo nastopil. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Kevin Kampl
Nad Kamplom se je v teh dneh vsul plaz kritik. Foto: www.alesfevzer.com
Koliko se bo poznala odsotnost Kampla?
Kampl: Včasih moraš poslušati svoje telo
Katanec zaman čakal Kampla

Kampl se je odločil izpustiti reprezentančno akcijo in je ostal v Leverkusnu, kjer uspešno igra za Bayer. Selektorju je poslal SMS-sporočilo in mu sporočil svojo odločitev. Srečko Katanec mu je pisal, naj ga pokliče, klica pa ni dočakal. "Videl sem statistiko, da je v enem mesecu odigral devet tekem. Verjetno nam tak res ne bi bil v pomoč," je dejal. Kampl je sicer v preteklem mesecu v razmiku 21 dni v celoti odigral sedem tekem za Leverkusen.

Čudna zgodba je vzbudila veliko zanimanja tudi med sedmo silo, ki je nogometašem med pripravami na Brdu pri Kranju postavljala veliko vprašanj, zdaj so se reprezentanti odzvali tudi sami. Spodaj v celoti objavljamo njihovo sporočilo za javnost:

Ker se je v zadnjih dneh veliko ugibalo o odnosih v reprezentanci in domnevnem sporu v Litvi, želimo člani slovenske nogometne reprezentance podati naslednjo izjavo. Smo mnenja, da se za reprezentanco igra s ponosom in častjo, reprezentanti pa moramo biti profesionalci in zgled tako na igrišču kot zunaj njega - tudi z našim obnašanjem in komunikacijo. Vemo, da je Kevin pomemben člen te reprezentance in ekipa ga vsekakor potrebuje, sploh na tekmah s Slovaško in Anglijo. Tokrat pa se ne moremo znebiti občutka, da nas je pustil na cedilu. Mnogi med nami smo v svoji karieri bili utrujeni, izčrpani ali celo poškodovani, a smo na reprezentančni zbor prišli s ponosom in željo pomagati reprezentanci in ne iz strahu zaradi izgube statusa. Vsi igralci, tako mlajši kot starejši, moramo vedeti, da je reprezentančni grb nad nami vsemi, da je reprezentanca pomembnejša od posameznika. Klima v reprezentanci je odlična, tudi po tekmi z Litvo v slačilnici ni bilo nikakršnih sporov. Reprezentanti smo enotni in želimo s tem sporočilom zaključiti z zadevo Kampl in se osredotočiti na prihajajoči težki in pomembni tekmi s Slovaško in Anglijo, kjer bomo za uspeh potrebovali tudi podporo in energijo s tribun.

Slovenska članska nogometna reprezentanca


Kevin Kampl se je za EkipoSN odzval na sporočilo reprezentantov:

"Najprej bi rad še enkrat poudaril nekatere zadeve. Prvič, vedno sem z največjim veseljem, ponosom in predanostjo igral za Slovenijo in vedno je bil moj namen to početi tudi v prihodnje. Drugič, vedno sem dal zelo jasno vedeti, da bom naslednjič spet na voljo in da zgolj potrebujem počitek v tem danem trenutku. Tretjič, prisežem, da v tem trenutku nisem v stanju, v katerem bi lahko pomagal slovenski izbrani vrsti. Res je, da treniram v Leverkusnu, toda gre za prilagojene treninge, danes pa ga bom celo izpustil zaradi pregleda krvi. Ves čas sem namreč nekaj bolehen in res pošteno izčrpan. Moral sem ostati doma, Slovenija od mene ne bi imela nič in stojim za temi besedami, stojim za svojo odločitvijo."

"Zdaj pa bi rad razčistil še nekaj. Kolikor mi je znano, so tako igralci kot del slovenske javnosti napak razumeli eno mojo izjavo, pri kateri verjetno res nisem bil dovolj konkreten in jasen. Dejal sem, da nekateri igralci nimajo poguma storiti to, kar sem storil jaz, ker se bojijo posledic. Nisem mislil slovenskih igralcev, predvsem pa nisem namigoval na nič drugega kot na konkreten primer. V mislih nisem imel niti enega svojega reprezentančnega soigralca, temveč znane primere s celotnega sveta, ko si igralci niso upali priznati, da so izčrpani, in so to drago plačali."

Koliko se bo poznala odsotnost Kampla?
Kampl: Včasih moraš poslušati svoje telo
Katanec zaman čakal Kampla