Ionut Mazilu je bil glavni krivec za slovenski poraz. Foto: EPA
Ionut Mazilu je bil glavni krivec za slovenski poraz. Foto: EPA
Brane Oblak
Brane Oblak: Vsepovsod smo bili dobri in slabi. Foto: RTV SLO

V petem medsebojnem dvoboju so bili romunski nogometaši le boljši od slovenskih. Brane Oblak je nekoliko premešal postavo s torkovega srečanja proti gostiteljem. Na bočnih položajih svojega dela nista najbolje opravila Andrej Komac in Andrej Pečnik, v zadnji tretjini tekme sta ju zamenjala Bojan Jokič in Mišo Brečko.



Slovenci so imeli v prvem delu le dve polpriložnosti. Milivoje Novakovič je slabo ocenil let žoge po podaji Valterja Birse, najboljši Oblakov varovanec Tonči Žlogar pa je streljal previsoko.

Boljši, a neučinkovit konec
V 53. minuti drugega polčasa je Pečnik v lastno mrežo preusmeril nenevarno podajo Maziluja in srečanje je bilo odločeno. Predtem je zapretil še Razvan Cocis. Slovenska ofenziva v nadaljevanju ni obrodila sadov. Zlatan Ljubijankič je sicer zatresel mrežo, a je bil v nedovoljenem položaju, Robert Koren in Birsa sta bila nespretna, Janez Zavrl in Dalibor Stevanovič pa sta neuspešno poskušala od daleč.

Romunija bo tekmec slovenske izbrane vrste tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, obe srečanji z njo pa bo odigrala junija prihodnje leto.

Izjava Braneta Oblaka: "Težko je oceniti tekmo proti močnim Romunom, pri njih je manjkal samo Adrian Mutu, mi pa smo igrali brez najboljših. Še kako bi potreboval Klemna Lavriča v napadu skupaj z Novakovičem. Vsepovsod smo bili dobri in slabi, drugi gol smo si zabili sami, videti pa je bilo, da so nekateri igralci, ki igrajo v tujini, slabše pripravljeni kot Domžalčani in Goričani."

Turnir na Cipru, skupina 2:
SLOVENIJA - ROMUNIJA 0:2 (0:1)
Mazilu 22., Pečnik 53./ag

Slovenija: Handanovič, Komac (46./Jokič), M. Mavrič, Ilič, Pečnik (57./Brečko), Žlogar, Zavrl, Ljubijankič (76./Stevanovič), Birsa, Čeh (46./Koren), Novakovič (71./Kokot)

CIPER - ARMENIJA 2:0 (1:0)
Okkas 18., Michael 61.

Odigrano v torek:
CIPER - SLOVENIJA 0:1 (0:0)
Ljubijankič 85.

ROMUNIJA - ARMENIJA 2:0 (0:0)
Maftei 72., Cocis 87.

Skupina 1:
KAZAHSTAN - GRČIJA 0:2 (0:0)
Samaras 68., Giannakopoulos 90.

FINSKA - BELORUSIJA 3:2 (0:1) - po 11-m
Riihilahti 82., 90.; Kornilenko 36., Šabara 54.

Odigrano v torek:
FINSKA - KAZAHSTAN 0:0

GRČIJA
- BELORUSIJA 1:0 (1:0)
Samaras 15.