Neslavnih prigod v življenju Adriana Mutuja se je nabralo že za debelo in napeto knjigo. Foto: EPA
Neslavnih prigod v življenju Adriana Mutuja se je nabralo že za debelo in napeto knjigo. Foto: EPA
Adrian Mutu
31-letni napadalec je za Fiorentino na 92 prvenstvenih tekmah zabil 54 golov, za Romunijo pa je zbral 67 nastopov in 29 golov, a vse to mu po zadnjem incidentu ne pomaga. Foto: EPA

Strokovna javnost v z nogometom obsedeni državi meni, da je vedenje enega najboljših romunskih igralcev zadnjih let nesprejemljivo in da bi moral poiskati pomoč specialistov.

Dnevnik Evenimentul Zilei navaja izjavo psihiatra Florina Tudozeja, ki trdi, da ima nogometaš, ki je bil pred leti kaznovan zaradi uživanja kokaina, v zadnjem času pa je na prisilnem počitku zaradi dopinga, motnje v obnašanju in bi moral na zdravljenje v bolnišnico.

Selektor naredil križ čez Mutuja
"Že pred škandalom se je vedelo, da gre za nestabilnega človeka, ki potrebuje strokovno pomoč. Prepričan sem, da bo incidente povzročal tudi v prihodnje," meni Tudoze, ki trdi, da napadalec Fiorentine nikakor ne sme biti vzor mladim nogometašem v Romuniji. Javnim obsodbam medijev se je pridružil tudi romunski selektor Razvan Lucescu, ki ga ne namerava spet vključiti v reprezentančno selekcijo.

Pretep ob izteku 9-mesečne kazni
Mutu, ki bi se moral na nogometna igrišča po kazni devetih mesecev brez tekem vrniti v naslednjem krogu, se je prejšnji teden stepel v nočnem lokalu, pri tem pa težje poškodoval natakarja. Vodstvo Fiorentine čaka policijsko poročilo, direktor Andrea Della Valle je že napovedal, da ga bodo, če mu bodo dokazali krivdo, ostro kaznovali. "Čas je, da se Adrian popravi, ali pa zapusti Firence," je dejal Della Valle.

Mutu je pred prihodom v Firentino (2006) zunaj domovine igral za Parmo, Juventus in Chelsea, slednji ga je zaradi uživanja drog in problematičnega značaja nagnal. Zaradi kršitve pogodbe je londonski klub dobil tožbo, po kateri mora Mutu nekdanjemu delodajalcu vrniti kar 17 milijonov evrov.