Ronaldinho se je znašel v navzkrižju z zakonom. Foto: AP
Ronaldinho se je znašel v navzkrižju z zakonom. Foto: AP

Sodišče je namreč zavrnilo pritožbo odvetnikov zdaj 39-letnega nekdanjega zvezdnika Barcelone, da bi ga premestili v hišni pripor. Ronaldinho je v priporu sodeloval na nogometni tekmi in dosegel pet golov.

V priporu zaradi ponarejenega potnega lista
Tamkajšnja oblast je Ronaldinha obtožila, da je v Paragvaj vstopil s ponarejenim potnim listom, sprva je oblast odstopila od pregona, na zahtevo generalnega tožilca pa so ga v glavnem mestu Asuncion vendarle spravili v pripor, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Njegovi odvetniki so se pritožili in skušali pripor v zaporu spremeniti v hišni pripor, a, kot je zapisal tožilec prek Twitterja, sodišče odvetnikom ni ugodilo. V priporu je sicer tudi njegov brat Roberto, saj so tudi pri njem našli ponarejen potni list. Paragvajska policija je namreč v četrtek preiskala hotel, kjer sta bivala Ronaldinho in Roberto. Minister za notranje zadeve Paragvaja Euclides Acevedo je tedaj razkril, da je Ronaldinho uporabljal paragvajski potni list, ki je bil pred meseci uradno izdelan za paragvajskega državljana, pozneje pa ustrezno spremenjen.

Udeleženec pri 11 golih
Ronaldinhu, ki je bil z Brazilijo leta 2002 tudi svetovni prvak in leta 2006 z Barcelono osvojil Ligo prvakov, so brazilske oblasti leta 2018 odvzele potni list, saj je bil obsojen na plačilo kazni 2,5 milijona evrov, ker je na jezeru, ki leži na zaščitenem območju, zgradil past za ribe in pomol. Ronaldinho je v Paragvaj odpotoval, da bi tam promoviral knjigo Genij življenja, udeležil naj bi se tudi odprtja igralnice in nekaterih dobrodelnih prireditev. Zdaj je v priporu odigral nogometno tekmo, njegova ekipa je zmagala z 11:2, nogometni čarodej pa je dosegel pet zadetkov in zbral šest podaj. Zmagovita ekipa je za nagrado dobila 16-kilogramskega prašiča za žar.