Pred Simonom Rožmanom je v Mariboru ogromno dela. Foto: www.alesfevzer.com
Pred Simonom Rožmanom je v Mariboru ogromno dela. Foto: www.alesfevzer.com

Torkov izpad v četrtfinalu Pokala Pivovarna Union v Domžalah (2:1) je bil nov udarec v pretresov polni sezoni za vijoličaste. Simon Rožman je četrtič vodil Maribor in znova premešal začetno postavo, tokrat je vanjo uvrstil kar sedem drugih igralcev v primerjavi s sobotnim srečanjem proti Bravu, a mu to ni prineslo dobitka.

"Načrt je bil, da damo še enkrat in zadnjič priložnost vsem igralcem, saj imamo širok kader, ritem tekem pa je natrpan. A igralci, ki so nastopili v prvem polčasu, niso upravičili zaupanja, saj nismo bili konkurenčni. Prvi polčas je bil katastrofalen, Domžalčani so izkoristili svoje priložnosti, preprosto so bili prehitri za našo ekipo. Če bi imel le tri tekme do lovorike, bi se sam metal na glavo. To sem dejal tudi igralcem v nagovoru pred tekmo. Če kdo tega ne more sprejeti, težko razumem," je bil po dvoboju jasen Rožman.

Drugi zadetek Arnela Jakupovića je bil podoben tistemu, ki ga je isti igralec dosegel na prvenstveni tekmi prejšnji torek v Mariboru, ko so prav tako slavile Domžale, tedaj s 3:1: "Čeprav smo opravili temeljito analizo in opozarjali na treningu ... Če igralec tega ne more dojeti, mu je težko pomagati."

"V prvem polčasu ni bilo agresije, preveč je bilo pasivnosti, nismo šli do konca za tekmečevimi igralci," je poudaril Denis Klinar.

Stopnjevanje energije brez končne nagrade

V drugem polčasu so Jan Repas, Aleks Pihler, Aljoša Matko in Jan Mlakar zamenjali Amirja Derviševića, Alexandruja Cretuja, Rudija Požega Vancaša in Marcosa Tavaresa. "V drugem polčasu smo pokazali obraz, ki ga želimo gledati tudi naprej, stopnjevali smo energijo, dobro kombinirali in imeli na koncu dve ali tri lepe priložnosti. Na žalost nismo izenačili. Domžale pa skoraj niso streljale več," je Rožman dejal o nadaljevanju tekme.

Trener Maribora se je po 20 mesecih vrnil na domžalski stadion, kjer je nekoč služboval in z rumeno družino leta 2017 tudi osvojil pokalno lovoriko. "Ob vrnitvi so me ljudje iz domačega kluba lepo sprejeli, tu sem preživel lepo obdobje. Prijetni občutki so me prevevali, je pa dejstvo, da od tu odhajamo z grenkim priokusom."

V lanski sezoni so 9-kratni pokalni zmagovalci in še 5-kratni finalisti izpadli že v osmini finala proti Kopru.

Domžale v Pokalu Slovenije ustavile Maribor

Djuranović: Zaslužena zmaga

Trener Domžal Dejan Djuranović je bil po drugi zmagi nad Štajerci v tednu dni seveda zadovoljen: "V prvem počasu smo bili zelo dobri, Maribor ni pokazal neke agresije, povlekel se je nazaj in bolj čakal. S svojim ritmom smo dominirali, si ustvarjali priložnosti in dvakrat zadeli. Vedeli smo, da bodo Mariborčani z menjavami dobili dodatno energijo in da bodo nekoliko pritisnili. Poskušali smo jih držati daleč od vrat, nekako nam je uspevalo, vedeli pa smo, da bomo tudi trpeli. A smo zdržali, bili smo osredotočeni, nismo jim dovolili čistih priložnosti. Zasluženo smo zmagali, čestitke mojim fantom."

Za delo in pristop je pohvalil vse igralce, potem ko je moral zaradi bolezni med drugim izpustiti tekmo najboljši strelec Dario Kolobarić: "Tudi tisti, ki niso v ospredju v določenem trenutku, čakajo na svojo priložnost. Poskušamo jih pripraviti, da jo izkoristijo in dajo tudi oni svoj prispevek. Že na začetku lanskega leta, ko sem prevzel ekipo, je bilo rečeno, da bodo vsi prišli na vrsto, še posebej, ker je bil ob koncu sezone tako zgoščen ritem tekem. Dejansko je nemogoče, da isti igralci odigrajo vsake tri dni vse tekme. Z vsemi sem zadovoljen."

Po lanski sezoni, ki je bila malo turbulentna, smo poskušali stabilizirati ekipo. To nam je dobro uspelo z istimi igralci. V jesenskem delu nam je nekaj težav povzročal covid, na določenih tekmah smo bili rezultatsko v prednosti in dobro igrali, a se nam ni izšlo in nismo osvojili točk, ki nam morda danes manjkajo, da bi bili čisto pod vrhom. Pozimi smo dobro oddelali priprave in v drugem delu kažejo fantje svojo kakovost in potencial. Z izjemo treh izkušenejših igralcev so vsi mladi. Vzdušje je dobro in pozitivno, fantje so izjemno motivirani, želimo si v Evropo.

Dejan Djuranović

Prihodnjo sredo proti Olimpiji

Strelec prvega gola Matej Podlogar je dodal: "Proti Mariboru ne moreš pričakovati, da boš vso tekmo dominanten, moraš se znati tudi dobro braniti. Pri prejetem zadetku smo storili napako, sicer pa smo v drugem polčasu kar dobro stali, čeprav smo bili potisnjeni v svoj kazenski prostor. Maribor je v igro poslal štiri nove igralce in seveda šel na vse ali nič. Trenutno nam gre dobro, kot po maslu, zato je užitek igrati tekme. Smo pa tudi lani, ko smo imeli slabe rezultate, držali skupaj in trdo delali."

Domžalčani so v lanski sezoni v pokalu nesrečno izpadli v četrtfinalu po 11-metrovkah proti Muri, v prvenstvu pa so zasedli zelo skromno osmo mesto. V letošnji iz tedna v teden vse bolj opozarjajo nase in bodo tudi visoka ovira za Olimpijo, ki bo ob Kamniški Bistrici v 32. krogu Prve lige TS gostovala prihodnjo sredo.