Domžalčani so tesno s skupnih 4:5 izpadli proti Malmöju, ki je odločilni gol dosegel v 83. minuti domače povratne tekme. Boleče, a malce v tolažbo: zadnji klub Prve lige je pošteno namučil vodilni klub švedske Allsvenskan. Foto: EPA
Domžalčani so tesno s skupnih 4:5 izpadli proti Malmöju, ki je odločilni gol dosegel v 83. minuti domače povratne tekme. Boleče, a malce v tolažbo: zadnji klub Prve lige je pošteno namučil vodilni klub švedske Allsvenskan. Foto: EPA

"Na koncu, ko potegnemo črto, samo pokazali dobro podobo. Igralci so bili na maksimumu, kar je bil tudi naš cilj. Da š to raven. potrebuješ nekaj več, nek presežek, ki ga nam žal ni uspelo narediti," je po tekmi ugotavljal trener Domžal Simon Rožman.

Prva tekma v Domžalah se je razpletla z 2:2, pri čemer so ravbarji dvakrat povedli, a je Malmö obakrat odgovoril z dvema prelahkima goloma. Tudi povratno srečanje so Domžalčani odlično začeli z vodilnim golom Adama Gnezde Čerina, po preobratu Švedov pa je v sodnikovem podaljšku 1. polčasa izenačil Sven Karić Šoštarič.

Sorodna novica Malmö končal evropsko pot Domžal

Na šestih tekmah prejeli kar 14 golov
"Ob polčasu smo prišli v idealen položaj, z izenačenjem tik pred odmorom. Žal mi je dveh taktičnih napak v obrambi pri prejetih zadetkih. Vedeli smo, da bo ob prekinitvah zelo težko. Nekako smo skušali z menjavami nagniti tehtnico na svojo stran, a nam žal ni uspelo,"
je Rožman priznal, da je v obrambi spet prišlo do pregrobih napak, ki se Domžalam v novi sezoni kar vrstijo. Na šestih tekmah sezone 2019/2020, štirih evropskih in dveh ligaških, so namreč prejeli kar 14 golov! Čeprav so v Prvi ligi odigrali eno tekmo manj, imajo najslabšo obrambo prvenstva.

Žal za prepoceni goli s prve tekme
"Fantom nič ne zamerim. Mislim, da smo dobro predstavljali slovenski nogomet in NK Domžale. Bili smo blizu, žal mi je prepoceni zadetkov s prve tekme. V fantastičnem vzdušju smo prišli do zelo lepe izkušnje za mlado ekipo. Treba bo dvigniti glave. Še enkrat čestitam fantom za opravljeno v Evropi. Žal mi je, da nam ni uspelo narediti nekaj več od tega maksimuma,"
je evropsko nogometno poletje povzel Rožman.

Izjava Simona Rožmana po izpadu iz Evropske lige

Prva liga zdrsnila na 32. mesto v Evropi
S slovesom Olimpije in Domžal v 2. krogu kvalifikacij Evropske lige, v 1. predkrogu je izpadla že Mura, je v evropskih tekmovanjih od slovenskih klubov preostal le Maribor. Če se vijoličastim ne uspe prebiti v jesenski del Lige prvakov ali Evropske lige, bo skupni koeficient Prve lige doživel udarec. Po izidih 2. predkrogov LP-ja in EL-ja je namreč slovenski kvartet prislužil 1,75 točke, kar pomeni, da je Prva liga s skupnim petletnim koeficientom 12,75 zdrsnila na trenutno 32. mesto na Uefini lestvici.

Proti Sežani za beg z zadnjega mesta
Po drugi strani evropska obremenjenost branilcev slovenskega naslova ponuja več možnost izzivalcem, med njimi so tudi Domžale. "Misli je treba preusmeriti, zagotovo bo težko. Zato smo tukaj. Psihološko bo zahtevno, imamo kakovost in imamo svoje glavne cilje. Vse moči je treba usmeriti v to, ne želim nobenih izgovorov ali alibijev. Na naslednji tekmi s Sežano moramo vzeti tri točke," je Rožman za klubsko stran usmeril pogled proti nedelji, ko Domžalčani gostujejo v 4. krogu Prve lige pri CB24 Taboru Sežani. Lani so Domžale po slovesu od Evrope doživele polom pri Muri, letos pa so sicer s tekmo manj nepričakovano popolnoma na dnu 10-članske prve slovenske nogometne lige.