Nino Žugelj je na svoji četrti tekmi v vijoličnem dresu dosegel prvi zadetek za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Nino Žugelj je na svoji četrti tekmi v vijoličnem dresu dosegel prvi zadetek za Maribor. Foto: www.alesfevzer.com

Vijoličasti so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za novoustanovljeno konferenčno ligo premagali armenski Urartu z 1:0. Odločilni zadetek je v Ljudskem vrtu v 57. minuti dosegel Nino Žugelj, ki je unovčil podajo Rudija Požega Vancaša in zlomil odpor Urartuja. Ta je bil v prvem polčasu boljši.

Sorodna novica Žugelj izbral idealen trenutek za prvi zadetek v vijoličastem dresu

Mariborčani s številnimi novinci na ravni evropskih tekmovanj niso dobro povezali igre, tudi takrat ne, ko bi lahko na sredini terena s hitrejšim prenosom žoge bolje reagirali. Drugi polčas je bil boljši, pa ne le zaradi doseženega gola. Maribor je prevladoval tako v smislu posesti žoge kot telesne pripravljenosti. Žal ni bilo še kakšnega zadetka, a tudi 1:0 je lepa popotnica.

"Ni bilo lahko. Še so pomanjkljivosti, vsi se tega zavedamo. A moram čestitati vsem fantom, ni se lahko predstaviti brez izkušenj. Videti je bilo neko željo in energijo, za kateri želimo, da bi nas krasila v prihodnjem obdobju. Nismo se ustrašili, tako da dam lahko za uvod pozitivno oceno," je povedal Simon Rožman.

Naslednji teden čaka Mariborčane dolga pot v Erevan, kjer bo v četrtek povratna tekma. Mariboru ne bo lahko, Urartu je tehnično dobro podkovana ekipa, ki pa je manj tekaško in taktično sposobna.

Domžalčani so v Evropi spet po letu premora. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so v Evropi spet po letu premora. Foto: www.alesfevzer.com

Žinič kot Žugelj: odločil z debitantskim golom
Domžale so prav tako z 1:0 doma premagale Swift Hesper. Tretjeuvrščena ekipa pretekle sezone v luksemburškem prvenstvu se je izkazala za trd oreh. Igrajo umirjeno, močni so na žogi, čakajo na napake tekmecev. V prvem polčasu so se gostitelji zatekali k prekinitvam, v drugem delu je bila igra živahnejša.

Sorodna novica Domžalčani evropsko pot začeli z minimalno zmago nad Luksemburžani

Edini zadetek je dosegel Andraž Žinič. "Vesel sem za svoj prvi zadetek v Domžalah, še posebej, ker je to odločilo tekmo. Nasprotnik se je dobro postavil v obrambi in poskušal s protinapadi, ki smo jih dobro ustavili."

Po zadetku se je dvakrat stresel okvir domačih vrat.

"Tekma je bila težka. Cilj smo dosegli, imamo prednost, lahko pa bi dosegli še kakšen zadetek, a moramo biti zadovoljni, tudi oni so imeli še tri, štiri nevarne priložnosti," je povedal trener Dejan Djuranović, ki ni znal povedati, ali vezist Tamar Svetlin (bil naj bi blizu prestopu v Celje) zapušča moštvo, vedel pa je, zakaj ga ni uvrstil v ekipo

"Ne vem, ali je že odigral zadnjo ali ne. Zanimanje zanj obstaja. Psihološko ni bil pripravljen. Če nisi 100-odstoten za takšno tekmo, potem nima smisla. Imamo druge fante, Repas je debatiral od prve minute in izpolnil pričakovanja."

Žinič odločil v Domžalah in poskrbel za lažjo pot v Luksemburg