Andraž Žinič je dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Andraž Žinič je dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Domžalčani so sicer zmagali, a niso v popolnosti upravičili vloge favoritov. Tretjeuvrščena ekipa pretekle sezone v luksemburškem prvenstvu se je izkazala za trd oreh.

Domžalčani so si priigrali priložnost že v 4. minuti, ko je po podaji Senijada Ibričića Tilen Klemenčič streljal z glavo, žogo je poslal naravnost v gostujočega vratarja.

Nato so tudi gosti dvakrat streljali od daleč, Maxime Electeur je v 23. minuti sprožil strel z okoli 20 m. Nevarnejši je bil poskus v 30. minuti, ko so gostje krenili v protinapad, Ibričić pa je v zadnjem trenutku vzel žogo Andyju Minolienu.

Senijad Ibričić v akciji. Foto: www.alesfevzer.com
Senijad Ibričić v akciji. Foto: www.alesfevzer.com

V 35. minuti je Arnel Jakupović izvedel prosti strel s 25 m, žoga pa je za las zletela čez prečko. V 39. minuti bi moral bolje zaključiti še Mattias Käit po podaji Svena Šoštariča Karića z leve strani.

Drugi polčas je ponudil več akcije. Domžalčani so se gola razveselili v 58. minuti. Ibričić je znova začel akcijo, podal je Šoštaršič Kariču na levi strani, ta pa je poslal predložek v kazenski prostor, Andraž Žinič se je dobro znašel in z natančnim strelom v spodnji levi kot matiral gostujočega vratarja.

Tri minute pozneje je Žinič storil napako v obrambi, Hamidou Sene je streljal z 18 m, Domžalčane pa je rešila vratnica.

Domžalčani pred prvo evropsko tekmo. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani pred prvo evropsko tekmo. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi Mohamed Loua je stresel prečko po nekoliko slabšem posredovanju Ajdina Mulalića v 70. minuti. Minuto pozneje bi lahko Dario Kolobarić bolje podal v sredino, potem ko je že preigral vratarja, a so bili pozorni gostujoči branilci.

V nadaljevanju je obema ekipama že primanjkovalo nekaj moči v zahtevnih razmerah, prave osredotočenosti pri zadnjih podajah in zaključkih pa v redkih priložnostih ni bilo več in ostalo je pri minimalni zmagi Domžalčanov.

Domžale bi v primeru napredovanja v 2. krogu kvalifikacij igrale proti boljšemu iz finsko-ferskega obračuna Honka Espoo – NSI Runavik.

Žinič odločil v Domžalah in poskrbel za lažjo pot v Luksemburg

Koferenčna liga, 1. predkrog, prva tekma:
DOMŽALE - SWIFT HESPER (LUKS) 1:0 (0:0)
953; Žinič 58.

Domžale: Mulalić, Karič (80./Adamov), Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Husmani, Käit (68./Pišek), Repas (68./Podlogar), Ibričić, Jakupović (86./Markus), Kolobarić.

Swift Hesper: Dupire, Minolien (67./Fall), Schnell, Prempeh, Pierrad, Marques, Loua, Colella (75./Zenadji), Stolz (88./Avdušinović) Electeur (67./Garos), Sene.

Sodnik: Christian-Petru Ciochirca (Avstrija).

Povratna tekma bo 15. julija.