Ruben Neves. Foto: Reuters
Ruben Neves. Foto: Reuters

Portugalski reprezentant je naslednji v vrsti vplivnih nogometašev, ki se bo preizkusil med savdsko elito. Od prihodnje sezone bosta za Al-Ittihad igrala francoska asa Karim Benzema in N'Golo Kante, za Al-Nassr pa od januarja igra Cristiano Ronaldo, prav lahko se zgodi, da bosta karieri v Savdski Arabiji nadaljevala tudi vratar Chelseaja Edouard Mendy (Al Ahli) in vezist Manchester Cityja Bernardo Silva (Al-Hilal).

Ruben Neves je ob koncu lanske sezone omenjal, da bi lahko prestopil k Barceloni, ki pa očitno ni imel konkurenčne ponudbe. 47 milijonov funtov (54,6 milijona evrov) pomeni rekordno odškodnino za Wolwerhampton. Prejšnji rekord je iz leta 2020, ko je Diogo Jota prestopil v Liverpool.

Sergio Busquets. Foto: EPA
Sergio Busquets. Foto: EPA

Neves je za Wolverhampton, kamor je iz Porta prestopil leta 2017, zbral 253 nastopov in dosegel 30 golov.

Busquets k Messiju v Ligo MLS
V severnoameriško Ligo MLS se seli še en sloviti nogometaš, ki je zablestel v španski ligi. Inter Miami je namreč podpisal pogodbo z nekdanjim vezistom Španije in Barcelone, 34-letnim Sergiem Busquetsom, ki bo tako spet soigralec argentinskega zvezdnika Lionela Messija, s katerim sta pri Barceloni skupaj igrala 13 sezon (2008-2021) in med drugim trikrat osvojila Ligo prvakov.