Po vsega eni sezoni v Malagi je Sandro Ramirez nov izziv v karieri našel v Liverpoolu. Foto: EPA
Po vsega eni sezoni v Malagi je Sandro Ramirez nov izziv v karieri našel v Liverpoolu. Foto: EPA

Sandro je v zadnji sezoni za Malago v La ligi zbral 31 nastopov in dosegel 16 golov. “Zadovoljen sem s prestopom. Vem, da je to pomemben korak v moji karieri in da prihajam v velik angleški klub. Everton je idealen klub zame. Imam idealnega trenerja, pod čigar vodstvom bom zagotovo napredoval," je za klubsko stran povedal 21-letni nogometaš s Kanarskih otokov, ki je s špansko reprezentanco do 21 let pred kratkim klonil v finalu evropskega prvenstva pred Nemčijo.

Pred prihodom k Malagi je igral za Barcelono, kjer pa si mu ni uspelo izboriti stalnega mesta v prvi ekipi. Član Barce je bil od leta 2009. Z Evertonom je podpisal štiriletno pogodbo, odškodnina pa znaša 5,3 milijona funtov. Klub iz Liverpoola se je letos že okrepil z Jordanom Pickfordom, Davyjem Klaassenom in Henryjem Onyekurujem.

Banega se po vsega letu dni iz Interja vrača k Sevilli, kjer je že igral dve sezoni. V Milanu si mu ni uspelo izboriti mesta v udarni enajsterici. Za Argentinca naj bi andaluzijski klub odštel devet milijonov evrov. S Sevillo je Banega dvakrat osvojil Evropsko ligo.