Zlatan Ibrahimović je z dvema izjemnima zadetkoma navdušil že na debiju. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je z dvema izjemnima zadetkoma navdušil že na debiju. Foto: Reuters
Soigralci so bili navdušeni nad 36-letnim Švedom, ki je v 20 minutah na zelenici dokazal, da niti slučajno še ni prišel čas za konec velike kariere. Foto: Reuters
Ibrahimovićev neverjeten gol s skoraj 40 metrov

Švedski napadalec je prišel iz Manchester Uniteda. Za rdeče vrage je zadnjo tekmo odigral 26. decembra proti Burnleyju. Galaxy je z Ibrahimovićem v klub pripeljal največjo tujo okrepitev po Davidu Beckhamu, ki je v Los Angeles prišel leta 2007. "Ibra" je dejal, da ga je o prestopu prepričal prav Beckham, ko sta sedela na večerji.
Vela blestel v uvodne pol ure
Srečanje pred 27.100 gledalci se za Galaxy ni začelo po načrtih. Nekdanji nogometaš Arsenala in Real Sociedada Carlos Vela je zadel v 5. in 26. minuti. Prvi zadetek je bil prava mojstrovina, 29-letni napadalec je žogo z roba kazenskega prostora z levico zavrtinčil pod prečko. Na začetku drugega polčasa je Daniel Steres po protinapadu gostov zadel lastno mrežo. Galaxy je bil po uri igre v izgubljenem položaju.
Galaxy do neverjetnega preobrata
V 61. minuti je Sebastain Lletget začel veliko vrnitev. Deset minut zatem je ob velikem navdušenju navijačev vstopil Ibrahimović. Tudi najzvestejši navijači si niso mislili, da bodo v naslednjih 20 minutah doživeli tak šov.
Chris Pontius je v 73. minuti z glavo znižal na 2:3. Štiri minute zatem je vratar Tyler Miller nenatančno izbil žogo izpred svojih vrat, Ibrahimović se je odločil za lob s 35 metrov. Velemojstrsko je izenačil na 3:3 in si slekel dres. A to še ni bil vrhunec. V sodnikovem dodatku je Ashley Cole z leve strani podal pred vrata, kjer je "Ibra" z glavo zadel malo mrežico za neverjetno vrnitev Galaxyja.

Liga MLS, 5. krog:
LOS ANGELES GALAXY - LOS ANGELES FC 4:3 (0:2)
Lletget 61., Pontius 73., Ibrahimović 77., 91.; Vela 5., 28., Steres 48./ag

Los Angeles Galaxy: Bingham, Feltscher, Steres, Skjelvik, A. Cole, Kitchen, Carrasco (63./Husidić), Pontius (84./Romney), Lletget (71./Ibrahimović), E. Boateng, Kamara.

Los Angeles FC: Miller, Beitashour, Jaković, Ciman, Joao Moutinho, Feilhaber (82./Blackmon), Kaye, Blessing (68./Atuesta), Vela, Rossi, Urena.

Sodnik: Mark Geiger

Ibrahimovićev neverjeten gol s skoraj 40 metrov