Rezervist Damjan Bohar je v drugem polčasu poživil igro Maribora. Foto: EPA
Rezervist Damjan Bohar je v drugem polčasu poživil igro Maribora. Foto: EPA
Grenak poraz neučinkovitih Mariborčanov

Te namreč gradijo klub, mu zvišujejo delnice, Maribor pa postaja velik. Prihodnji mesec bo Branik proti Wiganu proslavil 53. rojstni dan.

A Maribor je v rezultatski krizi, v Evropski ligi je izgubil tretjič, drugič pod trenerjem Antejem Šimundžo, drugič v Ljudskem vrtu. Šimundža je v državnem prvenstvu tako kot njegov predhodnik Ante Čačić izgubil dvakrat. Vijoličasti bodo v nedeljo gostovali v Novi Gorici, v moštvo se bo vrnil Martin Milec, mogoče tudi Jean Philippe Mendy. Precej čudno je, da je Maribor (sicer s tekmo manj) drugi v državnem prvenstvu. Pred njim je Koper, za vrat mu diha Rudar.

Klub izpod Kalvarije je pred sezono zapustil Robert Berić, prej še trener Dare Milanič, po evropskih kvalifikacijah pa še Agim Ibraimi. Kot bumerang se klubu lahko vse narobe vrne, če igralce ščuvaš proti trenerju, ki ti ni po volji. Nogometaši se lahko hitro polenijo, padejo iz ritma, nato pa na silo ni vrnitve na pravo pot.

V vsakem primeru pa navijači najtrofejnejšega slovenskega kluba iščejo vzroke za neuspehe pa tudi za netekočo, nenatančno igro tudi v tem, da Maribor nima domačega jedra, da kemija ni prava, da je večina igralcev Maribora od drugod. Pred dvema tednoma so se ravno ti najbolj razveselili izenačujočega gola v Bruggeu, ki ga je dosegel v štajerski prestolnici vzgojeni nogometaš - Matic Črnic.

Grenak poraz neučinkovitih Mariborčanov