Primož Gliha bo kmalu
Primož Gliha bo kmalu "nekdanji selektor". Foto: www.alesfevzer.com

Odločitev za predlagano razrešitev je sprejeta na podlagi dejstev, ki jih je predsednik pridobil skozi opravljene razgovore. Ti potrjujejo, da gre za dalj časa trajajoče težave, ki so privedle do tega, da je zaupanje med igralci in selektorjem porušeno, so zapisali na spletni strani NZS-ja.

"Kritičen sem tako do igralcev, ki so izbrali popolnoma napačen način reševanja težav in ga na nogometni zvezi zagotovo ne bomo tolerirali nobeni od reprezentanc v prihodnje, kakor tudi do selektorja, ki ni zaznal naraščajočih težav v ekipi in medsebojni komunikaciji. V nogometnem svetu nesoglasja niso redka. Je pa v teh primerih pomembno, kako se odzovemo. So pa v reprezentanci težave in konflikti prišli do točke, kjer ocenjujem, da je medsebojno zaupanje porušeno do te mere, da bi težko nadaljevali v smeri, ki jo od mlade reprezentance na nogometni zvezi pričakujemo. Ob tem imamo dodatno v mislih prihajajoče evropsko prvenstvo prihodnje leto. Primožu Glihi se zahvaljujem za opravljeno delo in mu želim vse dobro v prihodnje," je ob tem izjavil Mijatović, ki je bil v ponedeljek izvoljen za drugi mandat na čelu NZS-ja.

Za Gliho ni poti nazaj

Izvršni odbor NZS-ja bo o razrešitvi Glihe in imenovanju novega selektorja po predlogu predsednika in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina odločal v najkrajšem mogočem času, so še zapisali pri NZS-ju.

Mladi slovenski reprezentanti do 21 let so sredi oktobra napisali pismo, v katerem so se pritožili nad selektorjevim delom in spornimi praksami. V pismu so igralci Nogometno zvezo Slovenije obvestili o dogajanju v reprezentanci, pri tem pa izpostavili problematično vedenje selektorja, nenavadne "vzgojne" prakse in žaljenje na osebni ravni. Kot so zapisali reprezentanti, si je selektor na zadnji reprezentančni akciji s svojimi pomočniki privoščil celo veseljačenje pozno v noč.

Podobne očitke je Gliha doživljal že pred dvema letoma, a tokrat so se igralci poenotili. Podpisanih je 40 igralcev, ki so zatrdili, da pod Gliho ne bodo več igrali za mlado izbrano vrsto. V imenu igralcev je selektorja o tem obvestil kapetan Jan Mlakar, ki ga je Gliha nato kazensko poslal domov, a je naletel na upor igralcev. Pozneje naj bi svoje stališče do napadalca Maribora omehčal, vendar mu to ni pomagalo.

Mijatović in Pavlin o razrešitvi Glihe