"Bili so hudi časi in podobno kot zdaj moramo zaupati odločitvam odgovornih," je dejal v pogovoru za Sky. "Živim v okolici Londona in sem že deset dni zaprt doma. Preživljamo težke trenutke, vendar verjamem, da bo kmalu bolje," je dejal nekdanji nogometaš AC Milana in Chelseaja, zdaj pa selektor ukrajinske reprezentance.

Ukrajinski nogometni as Andrej Ševčenko je potegnil vzporednico med pandemijo in jedrsko nesrečo v Černobilu. Foto: Reuters
Ukrajinski nogometni as Andrej Ševčenko je potegnil vzporednico med pandemijo in jedrsko nesrečo v Černobilu. Foto: Reuters

Triinštiridesetletni Ševčenko je poudaril, da so zdravniki resnični junaki tega časa, in dodal: "Vse skupaj me spominja na jedrsko katastrofo v Černobilu. Tedaj sem bil star devet in podobno kot zdaj smo živeli v negotovosti. Zaupati moramo ukrepom odgovornih."

Ševčenko je bil petkrat prvak Ukrajine z Dinamom iz Kijeva, leta 2003 je bil evropski klubski prvak, naslednje leto pa je v dresu AC Milana osvojil italijansko prvenstvo in prejel zlato žogo.

Nogomet v Nikaragvi z maskami in rokavicami pri 30 stopinjah
Kar je za Evropo Belorusija, so za Latinsko Ameriko Nikaragva, Dominikanska republika in Haiti. Tam nogometnih lig zaradi pandemije koronavirusa niso zaustavili, iz Nikaragve celo poročajo, da nogometaši kljub 30 stopinjam igrajo v rokavicah in nosijo maske. Večina nogometašev nasprotuje tej odločitvi, a težko storijo kaj, je poročala urugvajska spletna stran futbol.com.

"V klubu so nam dali možnost, da se sami odločimo, ali bomo igrali ali ne. A stvar je zapletena in smo se odločili, da bomo še naprej igrali. Prejšnji krog so bili še navzoči gledalci, zdaj vsaj teh ni več. Sprejeto je bilo nekaj ukrepov za zaščito, a najbrž nam ne pomagajo veliko.
Na treningih se še lahko pazi, na tekmah pa maske ne pomagajo. To je igra kontakta, ne moremo se držati stran od tekmecev," je dejal Bernardo Laureiro, urugvajski napadalec, ki si kruh služi pri ekipi Diriangen.