Selektor Matjaž Kek ni vpoklical Gorana Šukala, ki je vpleten v podkupovalno afero. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Selektor Matjaž Kek ni vpoklical Gorana Šukala, ki je vpleten v podkupovalno afero. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Josip Iličić
Josip Iličić se bo reprezentanci pridružil v ponedeljek, saj njegov Palermo v nedeljo čaka finalna tekma italijanskega pokala proti Interju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Pred nami je izredno pomembno gostovanje na Ferskih otokih, kjer nas le nova zmaga ohranja na visokih mestih, na katerih smo tudi trenutno. Kljub nasprotniku, ki nas postavlja v vlogo favorita, in specifičnih razmer moramo to zmago doseči na igrišču. O Fercih je bilo veliko povedanega že pred prvo tekmo, vsakršno podcenjevanje pa je prepovedano. Igralci so v zadnjem času pokazali velik voljni moment, veliko željo in prepričan sem, da bomo v Toftirju dosegli rezultat, ki si ga tako želimo," je povedal Kek.

Čim prej doseči gol
Slovenija bo lovila tretjo zmago v kvalifikacijah, selektor Kek pa napoveduje napadalno igro: "Napadli bomo od prve minute in skušali čim hitreje doseči zadetek, ki bi nam prinesel lažje nadaljevanje tekme. Vsekakor pa bomo morali v tekmo vstopiti zavzeto, koncentrirano in odločno."

Kek v reprezentanco ni vpoklical Gorana Šukala, ki je bil v izbrani vrsti ob zadnji marčevski akciji. Kot je znano, je bil nogometaš Duisburga 11. maja v zvezi z domnevno vpletenostjo v nezakonite stave zaslišan pred mariborskim sodiščem.

Večjih zdravstvenih težav ni
Slovenska izbrana vrsta se bo v nedeljo zbrala v svoji bazi na Ptuju, vendar Kek popolne ekipe ne bo imel vse do torka: "S poškodbami trenutno nimamo večjih težav, manjše težave so sicer imeli Novaković, Jokić, Koren in Matavž. Imajo pa nekateri igralci še klubske obveznosti, končujeta se francosko in poljsko prvenstvo, finale italijanskega pokala, tako da se nam bodo nekateri pridružili v ponedeljek, Kirm pa šele v torek. To je problem, vendar bomo v strokovnem vodstvu ekipo skozi treninge dobro pripravili tako na tekmo kot tudi na samo potovanje."

Vratarji: Samir Handanović (Udinese, ITA), Jasmin Handanović (Empoli, ITA), Vid Belec (Crotone, ITA);

Obrambni igralci: Mišo Brečko (Köln, NEM), Boštjan Cesar (Chievo, ITA), Branko Ilić (Lokomotiva Moskva, RUS), Bojan Jokić (Chievo, ITA), Matej Mavrič Rožič (KSV Superfund, AVT), Marko Šuler (Gent, BEL), Mitja Viler (Maribor);

Zvezni igralci: Armin Bačinović (Palermo, ITA), Valter Birsa (Auxerre, FRA), Josip Iličić (Palermo, ITA), Andraž Kirm (Wisla Krakov, POL), Robert Koren (Hull City, ANG), Aleksander Radosavljević (Den Haag, NIZ), Dare Vršič (Olimpija);

Napadalci: Zlatko Dedić (Bochum, NEM), Zlatan Ljubijankić (Gent, BEL), Milivoje Novaković (Köln, NEM), Tim Matavž (Groningen, NIZ), Nejc Pečnik (Krilja Sovjetov, RUS).