Trener Raya Paco Jemez in Simeonejev pomočnik German Burgos sta se pozdravila po koncu tekme. Foto: EPA
Trener Raya Paco Jemez in Simeonejev pomočnik German Burgos sta se pozdravila po koncu tekme. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je z izjemnim strelom s 25 metrov potrdil zmago Reala. Foto: EPA

Tri dni po povratni tekmi superfinala, na kateri je Atletico na stadionu Vicente Calderon z 1:0 premagal Real, Simeone pa je bil izključen v 26. minuti, potem ko se je zapletel v spor s sodnikom, je španska nogometna zveza obrazložila: argentinski trener je dobil štiri tekme, ker je linijskega sodnika trepljal po glavi, dve tekmi, ker je protestiral zaradi izključitve, eno, ker je cinično ploskal, potem ko je bil izključen, in še eno, ker po izključitvi ni zapustil stadiona.

Rayo v drugem polčasu boljši od prvakov
Pomočnik German Burgos je vodil ekipo na srečanju prvega kroga, ko so prvaki izvlekli le točko z gostovanja pri Rayu Vallecanu (0:0).
V prvem polčasu je bil Atletico boljši. V 25. minuti je po podaji Cristiana Ansaldija mimo vrat meril Mario Mandžukić. Hrvaški napadalec je imel še lepšo priložnost dve minuti zatem, vendar je po podaji Raul Jimeneza meril naravnost v vratarja Cristiana Alvareza.
V drugem delu je Rayo zaigral precej bolj napadalno. V 71. minuti se je izkazal vratar Miguel Angel Moya, ki je obranil strel Manucha z glavo. Dvakrat je zapretil še Javier Aquino in na koncu so bili lahko gostje celo zadovoljni s točko.
Benzema in Ronaldo zadela za zmago Reala
Na prvi ponedeljkovi tekmi je madridski Real na stadionu Santiago Bernabeu premagal Cordobo z 2:0. Gostitelji so veliko premoč v uvodne pol ure kronali z zadetkom Karima Benzemaja z glavo po podaji Tonija Kroosa s kota. V drugem polčasu je Cordobra zaigrala precej bolje in bila nekajkrat blizu izenačenja. V zadnji minuti je Cristiano Ronaldo z močnim strelom s 25 metrov potrdil zmago kraljevega kluba.

1. krog:
REAL MADRID -
CORDOBA 2:0 (1:0)
Benzema 30., Ronaldo 90.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa (73./Carvajal), Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Modrić, James Rodriguez (72./Isco), Bale, Benzema (76./Khedira), Ronaldo.

Cordoba: Juan Carlos, Adrian Gunino, Inigo Lopez, Pantić, Crespo, Garai, Fa. Rossi, Ryder (62./Fidel), Silva, Pinillos (46./Fede), Havenaar (66./Xisco).

Sodnik: Jesus Gil Manzano





RAYO VALLECANO - ATLETICO MADRID 0:0
Oblak (Atletico) je sedel na klopi.

Rayo Vallecano: Alvarez, Quini, Ze Castro, Ba, Tito, Trashorras, Raul Baena, Aquino, Bueno, Kakuta, Jonathan Pereira (55./Manucho).

Atletico Madrid: Moya, Juanfran, Miranda, Godin, Ansaldi, Griezmann (84./C. Rodriguez), Gabi, Mario Suarez, Koke, Mandzukić (74./Hernandez), Raul Jimenez (62./Saul Niguez).

Sodnik: Carlos Clos Gomez




Odigrano v soboto in nedeljo:
MALAGA
- ATHLETIC BILBAO 1:0 (1:0)
Luis Alberto 35.
RK: Duda 88., Antunes 92./oba Malaga

SEVILLA - VALENCIA 1:1 (1:0)
Vidal 44.; Orban 88.
RK: De Paul 67./ Valencia

GRANADA - DEPORTIVO CORUNA 2:1 (0:1)
Rochina 55., Babin 77.; Cavaleiro 20.

ALMERIA - ESPANYOL 1:1 (0:0)
Soriano 52.; Garcia 90.
RK: Arbilla 33./Espanyol

EIBAR - REAL SOCIEDAD 1:0 (1:0)
Javi Lara 45.

BARCELONA - ELCHE 3:0 (1:0)
Messi 42., 63., Munir 46.
RK: Mascherano 43./Barcelona

CELTA VIGO - GETAFE 3:1 (1:0)
Nolito 20, Orellana 56., Larrivey 70.; Sammir 63.

LEVANTE - VILLARREAL 0:2 (0:0)
Uche 56., Čerišev 85.
Jokić (Villarreal) je poškodovan.