Ivan Simič naj bi se umaknil iz boja za prvi stolček NZS-ja. Foto: BoBo
Ivan Simič naj bi se umaknil iz boja za prvi stolček NZS-ja. Foto: BoBo
Izet Rastoder
Izet Rastoder naj bi vstopil v volilno bitko. Foto: www.alesfevzer.com

"Kandidature za predsednika NZS ne bom vložil zaradi tega, ker želim preprečiti, da bi se nad mojimi podporniki vršili pritiski, ki so šli čez mejo dobrega okusa. Sam s pritiski nimam nobenih težav. Dogodki v zadnjem tednu so pokazali, kaj vse so pripravljeni nekateri storiti, da bi sami ali njihov izbranec postal predsednik NZS. Ta funkcija mi ne pomeni toliko, da bi se spustil tako nizko. Takšen način razumevanja volitev in prepričevanja delegatov mi je tuj in ga ne odobravam, je pa to dokaz, da je s sedanjim volilnim sistemom za predsednika NZS nekaj hudo narobe. To so tretje volitve za predsednika NZS, na katerih sodelujem in nobene niso bile tako nizkem nivoju. Zato sem presodil, da kljub temu, da sem imel podporo klubov, da sem se zadeve lotil resno in poglobljeno, saj je iz tiskarne prišel tudi moj volilni program, da je najbolje to zadevo zaključiti," je v sporočilu za javnost zapisal Simič.

Še bolj je presenetljiv morebiten vstop Izeta Rastoderja, nekdanjega predsednika Olimpije. Kot je pojasnil za STA, se o vstopu v volilno tekmo še ni odločil, odločitev bo sporočil do srede.

Javno sta svojo kandidaturo napovedala poslanec SD-ja Matjaž Nemec in podpredsednik NZS-ja Radenko Mijatović, ki velja za prvega favorita za naslednika Aleksandra Čeferina.
Nogometna zveza Slovenije bo novega predsednika in podpredsednike dobila 15. decembra, ko bodo volitve za predsednika in podpredsednika za obdobje med letoma 2016 in 2020. Čas za vložitev kandidatur je do srede, 30. novembra, do 12. ure. Nogometna zveza Slovenije mora seznam kandidatov objaviti najpozneje do 5. decembra, ko je tudi zadnji dan za umik kandidature.

Mijatović in Nemec o grožnjah v bitki za vrh NZS
Pogovor z Ivanom Simičem
Mijatović in Nemec o grožnjah v bitki za vrh NZS
Pogovor z Ivanom Simičem