Slaviša Stojanović je bil z Domžalami državni prvak v sezonah 2006/07 in 2007/08. Slovensko reprezentanco je vodil od oktobra 2011 do decembra 2012. Foto: www.alesfevzer.com
Slaviša Stojanović je bil z Domžalami državni prvak v sezonah 2006/07 in 2007/08. Slovensko reprezentanco je vodil od oktobra 2011 do decembra 2012. Foto: www.alesfevzer.com

Za dolgoletnega trenerja v Serie A so bile usodne kvalifikacije za Evropsko ligo, saj je z Levskim v 1. predkrogu izpadel proti Vaduzu iz Liechtensteina (0:1 v gosteh in 3:2 doma). Že takoj po odpustitvi Delia Rossija se je Stojanović pojavil kot favorit za prevzem slovitega kluba, ki pa že skoraj 10 let čaka na nove trofeje.

"Vem, da Levski vse od leta 2009 ni osvojil lovorike. Korak za korakom želim zgraditi ekipo, ki bo končala to sušno obdobje. Sem optimist. Kaj več boste izvedeli na predstavitveni novinarski konferenci," je po uradni objavi novice za bolgarske medije povedal 48-letni Ljubljančan, ki je prevzel vodenje 26-kratnega prvaka Bolgarije, ki je lansko sezono končal na 3. mestu.

Moštvo združenih narodov
Novo bolgarsko prvenstvo se je že začelo, Levski pa je v prvih dveh krogih brez glavnega trenerja v Parvi ligi osvojil 4 točke. Postava Levskega je izredno pisana, v njej je kar 15 tujcev iz 13 različnih držav, ni pa v njem nobenega Slovenca. Prvo ime moštva je Francoz Gabriel Obertan, nekoč celo član Manchester Uniteda, poleti je obrambo okrepil reprezentant Islandije Holmar Orn Eyjolfsson, ki je sicer vse tri tekme SP-ja v Rusiji presedel na klopi.
Po Belgiji, Kitajski in Latviji zdaj Bolgarija
Slaviša Stojanović se je kot obrambni igralec uveljavil pri Slovanu, kjer je po koncu igralske kariere tudi postal trener. Z dvema naslovoma prvaka Slovenije se je uveljavil pri Domžalah, kasneje je bil pomočnik Srečka Katanca pri reprezentanci Združenih arabskih emiratov, nato pa je postal selektor Slovenije. Po neuspešni zgodbi v reprezentanci je zablestel pri Crveni zvezdi, katero je popeljal do naslova prvaka Srbije (2013/14), a nato je zapustil Beograd zaradi neurejenih razmer. V zadnjih 4 letih je vodil tri klube v treh različnih državah: Lierse v Belgiji, Čangčun Jataj (Changchun Yatai) na Kitajskem in Rigo v Latviji.