Slovenski reprezentanti so izgubili z Italijo, a so si nastop na EP-ju zagotovili že pred zadnjim krogom. Foto: Drago Perko
Slovenski reprezentanti so izgubili z Italijo, a so si nastop na EP-ju zagotovili že pred zadnjim krogom. Foto: Drago Perko
Prestižna zmaga Italijanom

Prvi polčas tekme, ki ni odločala praktično o ničemer, je pred 1300 gledalci minil v dinamični predstavi z rahlo pobudo favoriziranih Italijanov, ki so bili tudi konkretnejši in večkrat poskusili s streli proti golu. Azzurri so ob koncu prvega polčasa tudi povedli prek Fortina. Sloveniji, ki je imela tudi sama kar nekaj lepih priložnosti za zadetek (priložnosti so zapravili Osredkar, Vrhovec in Mordej), je delo za ugodnejši razplet na zadnji tekmi že v 24. minuti po lepi akciji spet otežil Fortino s svojim drugim zadetkom na tekmi in vodstvom Italije z 2:0, kar je bil tudi končni izid.

"Po tem kvalifikacijskem turnirju bo treba zbrati misli, skupaj se bomo usedli s strokovnim štabom in pogledali, kaj se še da narediti. Časa je še leto dni in jaz upam, da bo ta ekipa še rasla. Sam pa sem velik optimist, saj okostje ekipe sestavljajo mladi in zelo kakovostni igralci," je o nadaljnjih načrtih povedal selektor Andrej Dobovičnik.

Ob gostiteljici Hrvaški, Italiji in Sloveniji, ki si je nastop zagotovila že pred zadnjim krogom, bodo na EP nastopile še reprezentance Španije, Azerbajdžana, Rusije, Srbije, Portugalske, Češke, Romunije, Ukrajine in Turčije, ki so si Euro 2012 priigrale na drugih petih kvalifikacijskih turnirjih. Slovenija je na EP nastopila že leta 2003 v Italiji (takrat je v skupini z gostitelji, ki so kasneje postali prvaki, Čehi in Rusi vknjižila tri poraze) in leta 2010 na Madžarskem (poraza v skupini proti Rusiji in Srbiji).

Kvalifikacijski turnir, Laško

3. krog:
SLOVENIJA - ITALIJA 0:2 (0:1)
1.300; Fortino 19., 24.

LATVIJA - BiH 2:3 (2:1)

2. krog:
SLOVENIJA - LATVIJA 4:3 (2:3)
Mordej 3., Pertič 16., Vrhovec 32., Melink 33.; Fetič 2./ag, Pertič 5./ag, Sens 9.

ITALIJA - BiH 4:0 (1:0)

1. krog:
SLOVENIJA - BiH 5:1 (1:1)
1.200; Vrhovec 20., 33., Melink 22., Pertič 31., Drobne 38.; Vladisavljević 7.

ITALIJA - LATVIJA 6:1 (2:0)

Slovenija in Italija sta se uvrstili na EP leta 2012 na Hrvaškem.

Prestižna zmaga Italijanom