Rusi so z dvema zmagama na vrhu lestvice. Foto: Reuters
Rusi so z dvema zmagama na vrhu lestvice. Foto: Reuters

Slovenija je sicer praznih rok odpotovala iz Sočija na Ciper, a selektor Matjaž Kek opozarja, da tako, kot se po tekmi s Hrvaško v reprezentanco ni smela naseliti evforija, po tekmi z Rusijo ni časa za objokovanje. Slovenija je sicer končala niz devetih tekem brez poraza, a temelji dobrega dela ostajajo, meni eden od gostov oddaje Aleš Arnol, ki je pomočnik Dejana Grabića pri Bravu in vodja mladinskega pogona pri ljubljanskem prvoligašu.

Sorodna novica Izgubiti z Rusijo v Sočiju ni tragedija, slab pa je način, kako smo izgubili

"Mislim, da je celotna ekipa sprejela usmeritev: kdo smo, kam želimo in kako do tja? Preprosto zdaj vemo, kaj gledamo, vemo, kaj pričakovati. Znamo oceniti, ali smo to izvedli dobro ali nismo. Neko obdobje je bilo, ko tega nismo imeli, pa smo zdaj to dobili nazaj," je povedal Arnol in izpostavil igro Josipa Iličića na tekmi s Hrvaško, ko ni le ustvarjal slovenskih napadov, ampak je ogromno tekel tudi proti svojemu golu.

Marko Cirman je poudaril, da spodbudno v reprezentanci igra Petar Stojanović, ki se na desni strani dobro ujame z Iličićem. "Neposredno igra, rad pogleda proti golu, a se hkrati tudi vrne nazaj. Nekoč je kar špricalo na tej strani v slovenski reprezentanci," je povedal Cirman in še dodal, da je bil pomemben prihod Sandija Lovrića, ker si upa, ker želi narediti višek, ker želi preigrati, ker ni alibi igralec, ki bi oddal žogo in se potem skril.

Sorodna novica Slovenci praznih rok iz Rusije. Kek: Slabo smo reagirali pri dolgih žogah.

Lovrić prav danes praznuje rojstni dan, Boštjan Janežič je povedal, da so igralci na letalu, na poti na Ciper, malce zaznamovali jubilej reprezentanta, ki je lani debitiral za Slovenijo. Osrednji nogometni reporter Vala 202 je tudi povedal, da bo treba nekaj storiti v napadu. Andraž Šporar je odigral več kot 25 tekem za Slovenijo, zabil pa je le dva gola, Matjaž Kek pa ga bo moral na Cipru zamenjati, saj je zaradi zahtev kluba že odpotoval na Portugalsko. Logična menjava bi lahko bil Haris Vučkić, ki je bil lani najboljši strelec Slovenije v ligi narodov, a je 28-letnik popolnoma na stranskem tiru pri svojem klubu v Zaragozi.

Slovenska mlada reprezentanca pa je ohranila možnosti, da se prebije v četrtfinale evropskega prvenstva. Proti Češki je igrala neodločeno. Dolgo je vodila, a prejela nesrečen zadetek v izdihljajih tekme, plod skromnega pokrivanja pred golom, nepotrebnega živega zidu, predvsem pa nespametnega prekrška v nevarnem položaju na robu kazenskega prostora. Jože Pepevnik, ki je bil tudi gost oddaje ob voditelju Luki Petriču, pa je opazil, da je spodbudno in dinamično igrala slovenska vezna vrsta, predvsem Adam Gnezda Čerin. Slovenija mora za drugo mesto v skupini v torek v Ljudskem vrtu premagati Italijo, ki je včeraj znova dvoboj končala le z devetimi na igrišču. Tako kot proti Češki, je tudi proti Španiji prejela dva rdeča kartona.

Prisluhnite celotni oddaji (kliknite na spodnjo fotografijo):