Lara Prašnikar (v ozadju Mateja Zver) je zadela v 18. in 86. minuti ter dosegla svoj četrti in peti gol v teh kvalifikacijah. Foto: www.alesfevzer.com
Lara Prašnikar (v ozadju Mateja Zver) je zadela v 18. in 86. minuti ter dosegla svoj četrti in peti gol v teh kvalifikacijah. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija je še drugič zmagala v gosteh, potem ko je v Estoniji slavila zmago s 4:0. Doma je izgubila proti Franciji (2:3) in v petek remizirala z Walesom (1:1). Razmerje v strelih je bilo 3:11, v strelih v okvir vrat 3:7.

Tekmo so začele Zala Meršnik, Kristina Erman, Špela Rozmarič, Evelina Kos, Kaja Eržen (storila je prekršek za 11-metrovko, s katere so Grkinje v 10. minuti izenačile), Kaja Korošec, Dominika Čonč, Mateja Zver, Manja Rogan, Špela Kolbl in Lara Prašnikar. V nadaljevanju so priložnost dobile še Izabela Križaj, Ana Milović, Nina Predanič, Sara Makovec in Adrijana Mori.

Manjkala je Lana Golob, ki se je v skladu z dogovorom med univerzo in Nogometno zvezo Slovenije po tekmi z Walesom vrnila v ZDA.

Izbranke Boruta Jarca naslednja preizkušnja čaka 26. novembra, ko bodo v Novi Gorici gostile Estonijo. Tam bodo štiri dni pozneje gostovale tudi Grkinje.

Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo v Avstraliji in na Novi Zelandiji, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa bo igralo v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo dale še dve potnici na svetovno prvenstvo. Tretja ekipa iz "play-offa" pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP-ju 2023. Prvič v zgodovini bo na prvenstvu sodelovalo 32 reprezentanc.

Jarc želi napasti drugo mesto

"V tem drugem ciklusu kvalifikacij za SP 2023 smo proti Walesu in Grčiji osvojili štiri točke, kar nas v tem trenutku veseli. Na sedmih osvojenih točkah na prvih štirih tekmah gradimo svojo pot naprej. Verjamem v punce, da smo do konca leta sposobni osvojiti še kar nekaj točk in potem napasti tudi drugo mesto," je povedal selektor Jarc.

Kvalifikacije za SP 2023, skupina I

GRČIJA - SLOVENIJA 1:4 (1:2)
Chatzinikolaou 10./11-m; Zver 8., 59., Prašnikar 18., 86.

Slovenija: Meršnik, Erman (46./Križaj), Rozmarič, Kos, Eržen, Korošec, Čonč (81./Makovec), Zver (71./Predanič), Rogan (89./Mori), Kolbl (46./Milović), Prašnikar.


KAZAHSTAN - FRANCIJA 0:5 (0:4)

WALES - ESTONIJA 4:0 (1:0)

Lestvica: Francija 12, Wales 10, Slovenija 7, Grčija 6, Kazahstan in Estonija brez točk.