Lana Golob. Foto: www.alesfevzer.com
Lana Golob. Foto: www.alesfevzer.com

Mrežo Filipinov, 38. reprezentance na svetu in prvakinj južnoazijskega prvenstva, je v 5. minuti zatresla Lana Golob.

Za Slovenijo, ki na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zaseda 44. mesto, je bil turnir Pinatar pri Murcii pripravljalni pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici. Kvalifikacije se bodo začele 3. aprila in trajale do 3. decembra. Žreb skupin bo v torek v Nyonu.

Na seznamu selektorja Saše Kolmana v Španiji so bile Kaja Eržen (Fiorentina), Luana Zajmi (ALG Spor), Zara Kramžar (Roma), Sara Gradišek (Bologna), Zala Kuštrin (Bologna), Melania Pasar (Honved), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Sara Agrež (Köln), Korina Lara Janež (Leipzig), Dominika Čonč (Levante Las Planas), Nina Kajzba (Napoli), Lana Golob (Leuven), Manja Rogan (Panathinaikos), Kaja Korošec (Pariz), Anja Eferl (Real Oviedo), Zala Meršnik (Huelva), Naja Poje Mihelič (Sassuolo), Iva Kocijan (Mura), Špela Kolbl (Mura), Izabela Križaj (Olimpija Ljubljana) in Sara Makovec (Olimpija Ljubljana).

Prvo mesto na turnirju je osvojila Finska, ki je bila v finalu po izvajanju 11-metrovk s 6:5 boljša od Škotske (redni del tekme se je končal z 1:1). Ta je v četrtek Filipine premagala z 2:0.

Finska, ki je na Fifini lestvici 27., je edini zadetek proti Sloveniji dosegla v 18. minuti, ko je zadela Jutta Rantala. S sedmimi obrambami je bila najboljša igralka tekme finska vratarka Milla-Maj Majasaari.