Zlatko Dalić se še ni odločil, s katero enajsterico bo začel obračun z Anglijo. Foto: Reuters
Zlatko Dalić se še ni odločil, s katero enajsterico bo začel obračun z Anglijo. Foto: Reuters

Vida, ki jo je po prvem posnetku, na katerem je vpil "slava Ukrajini", odnesel z opominom Fife, je bil tokrat še zgovornejši. Tudi tokrat je ponovil slogan, ki se je pojavljal v času ukrajinske revolucije in je močno razjezil Ruse. Ob tem je s steklenico piva v roki pozdravljal lastnika gostilne Beograd v Kijevu. Ob njem je na posnetku nekdanji reprezentant Ivica Olić.

Drugačne težave ima selektor Zlatko Dalić. Po prosti nedelji, ki jo je namenil utrujenim igralcem, v ponedeljek niso trenirali Šime Vrsaljko, Dejan Lovren in Danijel Subašić. Vse tri pestijo poškodbe. Skoraj zagotovo ne bo nastopil Vrsaljko, medtem ko bosta Subašić in Lovren do obračuna z Angleži zagotovo nared.

Vrsaljka naj bi na desnem bočnem položaju zamenjal prav Vida, medtem ko naj bi njegovo vlogo v osrčju obrambe selektor Dalić namenil Vedranu Ćorluki. Dalić ima še eno dilemo: začeti z napadalnejšo različico s Kramarićem, Perišićem, Rebićem in Mandžukićem ali Kramarića zamenjati z vezistom Brozovićem ali Badljem.

Fotografije iz angleškega tabora kažejo same nasmejane obraze. "Počutim se kot na najboljših počitnicah," je vzdušje v reprezentanci pohvalil Ashley Young, ki je praznoval 33. rojstni dan ob bovlingu.
Živčnosti pred veliko tekmo ni čutiti, poročajo angleški časniki in dodajajo, da naj bi Anglija v sredo izbrala zelo napadalno taktično različico.