Harry Kane je v Rusiji zabil šest golov. Foto: Reuters
Harry Kane je v Rusiji zabil šest golov. Foto: Reuters

Dalić je angleško reprezentanco opisal kot ekipo, v kateri ni slabega člena, vendar zaupa svojim fantom. "Mi verjamemo vase. Anglije se ne bojimo," je pred najpomembnejšo hrvaško tekmo v zadnjih 20 letih bojevit Dalić.

Hrvaški bo nasproti stal najboljši strelec svetovnega prvenstva Harry Kane, ob katerem bo najverjetneje spet močno kritizirani Raheem Sterling, ki ni zadel v angleškem dresu že skoraj tri leta. Napadalec Manchester Cityja ima podporo nekdanjih angleških reprezentantov, kot sta David Beckham in Gary Neville, visoko ga ceni tudi Dalić.

"Anglija tako rekoč nima slabe točke. So v polfinalu, to pove vse. Kane je izvrsten strelec, ni ga lahko ustaviti, vendar mi imamo izjemne branilce. Ustavili smo Messija in Eriksena, ne vidim razloga, zakaj ne bi še Kana. Sterling je za Anglijo pomemben igralec, ker je hiter in v kombinaciji s Kanom je zelo nevaren," meni Dalić.

"Angleži igrajo zelo neposreden nogomet in so izjemno hitri. Dobri so v prekinitvah, še posebej bomo morali paziti na njihove visoke igralce ob izvajanju kotov. Švede so odpravili relativno z lahkoto. Spoštujemo jih, a ni nas strah," je še povedal Dalić.

Hrvaški selektor se ne boji utrujenosti, ki je bila vidna ob koncu obračuna z Rusi. "Ne bojte se, pripravljeni bomo za polfinale. Vem, da bo spet boj do zadnjega diha, toda verjamem v nas," je še povedal Dalić.

Stavnice so na strani Angležev. Za njihovo zmago ponujajo kvoto 2,37, za zmago Hrvaške pa kvoto 3,50. Remi ima kvoto 3,10. Tekma bo v sredo ob 20.00 v Moskvi.