Rusija prvič gosti največji nogometni dogodek na svetu. Foto: Reuters
Rusija prvič gosti največji nogometni dogodek na svetu. Foto: Reuters
Ogromno pozornosti bo posvečeno varnosti. Foto: Reuters

Svetovno prvenstvo bodo slavnostno odprli uro pred začetkom uvodne tekme med Rusijo in Savdsko Arabijo, ki se bo začela ob 17. uri. Na odprtju, ki ga bomo prav tako prenašali na TV SLO 2 in MMC-ju, bo sodelovalo približno 500 plesalcev, telovadcev in akrobatov na prožni ponjavi, s katerimi bodo poudarili lastnostni Rusije. Zvezda odprtja bo britanski pevec Robbie Williams.

TARČA: NOGOMETNA NORIŠNICA
V Rusiji se bodo zbrali najboljši svetovni igralci, pred zaslone bo prikovano pol planeta. O fenomenu prvenstva v Rusiji tudi z gosti Tarče. Slovencev tokrat ni med izbranci. Kakšne so možnosti, da ponovno sestavimo ekipo? Kaj manjka slovenskemu nogometu? Gosti: Slaviša Stojanovič, Ivan Simič, Tanja Subotič, Igor Pušnik in Saša Jerkovič. Ob 20. uri na TV SLO 1


Prodali 90 odstotkov vstopnic

32 reprezentanc bo v 11 mestih na 12 stadionih odigralo 64 tekem. Vse si boste lahko ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju. Do danes so prodali 2,3 milijona vstopnic oziroma 90 odstotkov vseh, ki so na razpolago. Pričakujejo pol milijona turistov,

Za organizacijo so Rusi porabili kar 11 milijard dolarjev. Poleg stadionov so prenovili 11 letališč in 31 železniških postaj. Zgradili so 27 novih hotelov.

Prvi favoriti Brazilci, sledijo Nemci
Stavnice v vlogo favorita postavljajo Brazilijo (kvota 5), ki ji sledijo branilka naslova Nemčija (5,5), Španija, Francija (obe 7,5), Argentina (10), Belgija (12), Anglija (17), Portugalska (23), Urugvaj (29) in Hrvaška (34).

Prvakom 32 milijonov evrov nagrade
Bogate bodo tudi nagrade. Mednarodna nogometna zveza bo zmagovalcu turnirja dala 32 milijonov evrov, finalistu približno 23,6 milijona, tretjeuvrščenemu 20,7 milijona, poražencu tekme za tretje mesto pa 18,6 milijona. Četrtfinalisti bodo bogatejši za 13,5 milijona evrov, uvrstitev v osmino finala pa bo reprezentancam prinesla po 10,1 milijona evrov denarne nagrade. Zgolj z nastopom na svetovnem prvenstvu bodo udeleženke bogatejše za 6,7 milijona evrov nagrade.
Svetovno prvenstvo se bo končalo s finalom 15. julija v Moskvi.