Romelu Lukaku in Michy Batshuayi se veselita četrtega zadetka. Foto: Reuters
Romelu Lukaku in Michy Batshuayi se veselita četrtega zadetka. Foto: Reuters
Vratar Keylor Navas je imel zares veliko dela. Foto: Reuters

Izbranci Roberta Martineza bodo mundial začeli čez teden dni v Sočiju proti Panami. V skupini G bosta igrali še Tunizija in Anglija.

Kostarika je povedla na stadionu Roi Baudouin v 24. minuti, ko je Jan Vertongen z glavo izbil žogo na rob kazenskega prostora, Bryan Ruiz pa jo je z volejem z levo nogo poslal v mrežo. Belgijci so nato močno pritisnili in hitro prišli do preobrata. Po pol ure je kapetan Eden Hazard z natančno diagonalno podajo našel Driesa Mertensa, ki je iz bližine le še podstavil nogo. Tri minute pred odmorom je Romelu Lukaku s petih metrov zatresel mrežo po podaji Mertensa z desne strani.

V 50. minuti je rezervist Nacer Chadli poslal predložek v kazenski prostor, Lukaku pa je žogo z glavo zabil pod prečko. V 64. minuti je končni izid postavil rezervist Michy Batshuayi po podaji Lukakuja. Akcijo je začel izjemni Hazard, ki je preigral nekaj gostujočih branilcev in zaposlil Lukakuja v kazenskem prostoru.
Vratar Kostarike Keylor Navas je preprečil še precej višji poraz. V skupini E čaka četrtfinaliste zadnjega SP-ja zares težko delo. V nedeljo se bodo v Samari pomerili s Srbijo, sledita še tekmi z Brazilijo in Švico.

Pripravljalne tekme:
JUŽNA KOREJA - SENEGAL (v Grödigu) 0:2 (0:0)
Y. J. Kim 67./ag, Konate 91./11-m

BELGIJA - KOSTARIKA 4:1 (2:1)
Mertens 31., Lukaku 42., 50., Batshuayi 64.; Ruiz 24.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Boyata (66./Dendoncker), Vertonghen, Meunier (46./Chaldi), De Bruyne (71./Tielemans), Witsel, Carrasco, Mertens (52./Batshuayi), Lukaku (65./T. Hazard), E. Hazard (70./Dembele).

Kostarika: Navas, Duarte, Acosta, Gonzalez, Gamboa (66./Smith), Oviedo (46./Calvo), Tejeda, Borges (76./Azofeifa), Bolanos (62./Guzman), Ruiz (67./Campbell), Urena (46./Venegas).

Sodnik: Ovidiu Hategan (Romunija)




Torek:
JAPONSKA - PARAGVAJ (v Innsbrucku)

POLJSKA - LITVA