Južna Koreja je izločila Nemčijo. Foto: EPA
Južna Koreja je izločila Nemčijo. Foto: EPA

Že 80 let je minilo, odkar so nazadnje izpadli v skupinskem delu.

Saša Jerković pravi, da Nemčija že precej časa ni igrala dobro, da je bilo majhnih alarmov precej že pred prvenstvom za selektorja Löwa. Zmaga na lanskem pokalu konfederacij z rezervno ekipo je bila najslabša stvar, ki se ji je lahko zgodila. Löw bi moral novo ekipo graditi na tisti lanski, vzel pa je preveč igralcev stare garde, meni Jerkovič.
Pred štirimi leti ekipa za prihodnost, zdaj ekipa za preteklost, je povedal voditelj Luka Petrič, Jože Pepevnik pa je dodal, da je bil padec pričakovan, ne pa takšno strmoglavljenje ekipe. Moštvo ne potrebuje velikih sprememb razen na čelu trenerskega štaba. Löw je maja podaljšal pogodbo do leta 2022, ne ve še, ali bo ostal nemški selektor. Zveza se je odločila, da ga ne bo odslovila.
Gostje oddaje so debatirali tudi o tem, ali je prav namerno izgubiti tekmo. Danes lahko pride do takšnega položaja, ko bi lahko poraz prinesel več od zmage. Zmagovalec tekme med Anglijo in Belgijo se bo namreč uvrsti v polovico žreba, v kateri je večina favoritov in nekdanjih svetovnih prvakov, poraženec pa v polovico s Španijo, Švedsko, Švico, Dansko, Rusijo in Hrvaško. Jerkovič pravi, da ni treba biti bolj papeški od papeža, Aljaž Golčer pa pravi, da je težko namenoma izgubiti tekmo, tudi zaradi tega, ker si lahko s tem nakoplješ preveč težav, predvsem negativnih reakcij javnosti in posledično dodatnega pritiska.