Po dveh tekmah evropskega prvenstva imajo Slovenci tri točke ob razliki v golih 5:5. Foto: NZS
Po dveh tekmah evropskega prvenstva imajo Slovenci tri točke ob razliki v golih 5:5. Foto: NZS

Po slabe pol ure igre na stadionu Hidegkuti v Budimpešti so Španci povedli, z glavo je zadel Marc Guiu, član Barcelone. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je Oscar Mesa, član madridskega Reala, podvojil prednost mladih Špancev. Mesa je lepo zadel z roba kazenskega prostora.

Po izključitvi konec upanja

Že v četrti minuti drugega polčasa je bil zaradi preostrega prekrška v lastnem kazenskem prostoru izključen Rene Hrvatin, krilni napadalec Kopra. Najstrožjo kazen je v 3:0 pretvoril še en talent Barcelone Lamine Yamal. V 54. minuti je ob igralcu manj Luka Topalović ukradel žogo Špancem in znižal na 1:3, kar je bil tudi končni izid tekme. Napadalni vezist Domžal je bil strelec že na prvi tekmi turnirja.

Za Brečka prestroga izključitev

Selektor Slovenije do 17 let Mišo Brečko je za NZS po porazu povedal: ”Španija je zasluženo zmagala. Slabo smo krenili v tekmo, zelo nervozni smo bili in premalo smo igrali. Kljub temu, da smo v obrambi trpeli, smo imeli pri rezultatu 0:0 dve zares lepi priložnosti, ko bi lahko zadeli. Kasneje pa smo prikazali premalo nogometa, prvi gol smo znova dobili po lastni napaki. Pri rezultatu 3:0 in po strogi izključitvi so fantje vseeno pokazali, da so se pripravljeni boriti in ponosen sem nanje, ni bilo lahko. Kljub porazu imamo še vedno možnosti za napredovanje.”

V sredo proti Italiji za napredovanje

Izbrano vrsto Miša Brečka v sredo čaka zadnja tekma predtekmovanja, kjer se bo v Telkiju ob 17.00 pomerila z Italijo.

Mladi Italijani so izgubili proti Srbom z 0:2, kar pomeni, da so azzurri skorajda v izgubljenem položaju, medtem ko Slovencem mogoče tudi zmaga ne bi zadostovala za napredovanje.

Na Madžarskem sicer igra 16 reprezentanc. Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP-ja se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija v Budimpešti.


Skupina B, drugi krog:

ŠPANIJA - SLOVENIJA 3:1 (2:0)
Guiu 28., Mesa 45., Yamal 50./11-m; Topalović 54.
RK: Hrvatin/49.

SRBIJA - ITALIJA 2:0 (1:0)
Maksimović 39., Cvetković 60.