Dobra klubska forma Milivoja Novakovića je tudi odličen obet za reprezentančne nastope. Foto: EPA
Dobra klubska forma Milivoja Novakovića je tudi odličen obet za reprezentančne nastope. Foto: EPA
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković je v slovenskem dresu že zabil hat-trick - na prijateljski tekmi proti Trinidadu in Tobagu, kar so bili sploh njegovi prvi reprezentančni zadetki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Slovenski nogometni reprezentant je po neprepričljivem začetku sezone in slabem odnosu s trenerjem Zvonimirjem Soldom že razmišljal o iskanju novega kluba, zdaj pa je spet našel svoj stari obraz in odlično formo. Köln je pred dnevi odpustil Solda, Novaković se je sprostil, saj je med tednom najprej zadel v pokalu, včeraj pa je formo kronal še s svojim prvim hat-trickom v nemškem prvenstvu.

Na dnu novice si lahko ogledate poročilo tekme Köln - Hamburg, na kateri je Milivoje Novaković zabil tri gole.

Prek Bolgarije v elitno nemško ligo
Novaković ima za seboj dolgo in težko kariero, saj v domačih logih (natančneje pri Olimpiji) vanj niso verjeli. Dokazovati se je moral v avstrijskih nižjeligaših, svoj prostor pod soncem je našel v bolgarskem Liteksu, prek katerega je odšel v nemški Köln.

Pod Soldom nikakor ni steklo
Tam je hitro postal nepogrešljivi član kozličkov. V sezoni 2008/2009 je tako na 32 tekmah v vseh tekmovanjih zabil 17 zadetkov. A prišla je slabša sezona, v kateri se nikakor ni razumel z novim trenerjem Soldom, hkrati pa je imel še težave v zasebnem življenju.

Razmišljal o selitvi v nov klub
Tudi letos je imel s hrvaškim strokovnjakom veliko težav. "Pred dnevi sem celo premišljeval, da bi v zimskem prestopnem roku našel novega delodajalca, ker tako več nisem mogel delati," je po velemojstrski predstavi proti Hamburgu razlagal Novaković. "Danes smo pokazali svoj pravi obraz. Iz srca se moram zahvaliti novemu trenerju Franku Schaeferju, ker je verjel vame in v teh težkih časih znal v meni prebuditi samozavest," je priznal.

Schaefer bo ostal na klopi
Menedžer Kölna Michael Meier je ob dveh zmagah v tednu dni jasno nakazal, da bo Schaefer ostal na klopi, kar je razveselilo prav Novakovića: "Nedvomno sem prepričan, da je to prava rešitva za naš klub, prav tako pa za moj razvoj."